Razmere v Šentilju so zaradi novih plazov še vedno nestanovitne.

Razmere na območju občine Šentilj, kjer so se zaradi močnega deževja pred tremi tedni sprožili številni zemeljski plazovi, so še vedno nestanovitne. Zaradi nadaljnjih padavin so ovirana sanacijska dela, sprožajo se novi plazovi, je danes za STA povedal župan Štefan Žvab.

»Skoraj vsak dan imamo dež, tako da se plazovi, ki so nastali prej, poglabljajo ali pa nastajajo novi. Zemljina se še vedno ni umirila in žal se srečujemo z dodatnimi novimi problemi, ki jih imamo že tako ali tako dovolj,« je dejal.

»Ampak trenutno ne moremo nič proti naravi,« je dodal.

Pojasnil je, da poskušajo sanirati najbolj nujne zadeve. V prvi vrsti želijo omogočiti petim družinam dostop do njihovih domov, saj jim je ta zaradi poškodovanih cest še vedno onemogočen.

Štiri družine še vedno bivajo v kontejnerjih

Štiri družine zaradi ogroženosti njihovih hiš še vedno bivajo v kontejnerjih.

»Ena družina je že preseljena, ta teden bomo v stanovanje preselili še eno družino. Dve družini sta sami našli zatočišče, saj so jima občani ponudili del svoje hiše. Dve družini pa se nočeta izseliti iz svojih domov, zato smo jim v bližini postavili kontejner, da v njem prespijo, čez dan pa so lahko v svojih hišah,« je pojasnil župan.

Občina trenutno popisuje škodo. »O končni oceni je še prehitro govoriti, zadnja ocena, ki smo jo imeli, pa se giblje okoli 7,6 milijona evrov. Trenutno vnašamo podatke v sistem, da vidimo, kakšna bo ocena. Ampak glede na to, kar se trenutno še dogaja, se nam škoda iz dneva v dan povečuje,« je še povedal Žvab.

Starejše novice