Vir: Letni kino Minoriti
Mariborska občina bo danes odločala o podražitvah, na mizi pa so tudi rezi na področju kulture in sociale. Bodo ti odnesli filmske projekcije Letnega kina Minoriti?

Mariborski mestni svetniki bodo danes nadaljevali pred dvema tednoma prekinjeno sejo, na kateri bo ekipa župana Saše Arsenoviča znova poskušala doseči potrditev predlaganih podražitev občinskih storitev. 

V preteklih dneh je bilo v Mariboru slišati vse več nezadovoljstva zaradi izpada občinskega financiranja.

Potem ko so v Mariboru dvignili glas športni klubi in društva, se te dni vrstijo izrazi nezadovoljstva zaradi izpada občinskega financiranja tudi na področju kulture in sociale.

Letni kino Minoriti pod vprašajem

Na Facebooku so se oglasili tudi organizatorji Letnega kina Minoriti. 

Društvo za razvoj filmske kulture in Lutkovno gledališče Maribor od leta 2017 v prekrasnem ambientu Avditorija Lutkovnega gledališča Maribor v juliju in avgustu organizira Letni kino Minoriti. Prikazani so filmski vrhunci preteklega leta in predfilmi, ki predstavljajo okoliške filmske festivale. Filme pospremijo pogovori s filmskimi ustvarjalci. 

A zaradi napovedanih rezov Mestne občine Maribor na področju kulture grozi, da bomo Mariborčanke in Mariborčani letos ostali brez filmskih projekcij pod zvezdnim nebom. 

Kot so na Facebooku zapisali organizatorji, brez finančnih sredstev, ki jih prispeva občina, ne morejo zagotoviti dogodka na nivoju »kot si ga obiskovalke in obiskovalci Letnega kina zaslužite«.

Njihov zapis objavljamo v celoti. 

Spoštovane prijateljice in prijatelji Letnega Kina Minoriti.

Žal je prišel trenutek, ko moramo napisati takšen post:

Letošnji Letni kino Minoriti je pod velikim vprašajem. 

Tudi nas je vse skupaj presenetil kot strela z jasnega ... Nismo vedeli, slutili, verjeli, da je stanje v mariborski kulturi tako resno ... 

Delež Mestne Občine Maribor predstavlja tolikšen del financiranja, da organizatorji brez teh sredstev ne zmoremo zagotoviti dogodka na nivoju, kot si ga želimo in kot si ga obiskovalke in obiskovalci

Letnega kina zaslužite in od nas tudi (upravičeno!) pričakujete.
Obstaja nekaj upanja, vendar se to meri v dnevih: da bi vseeno prišlo do kakšne vzpodbudne finančne informacije, ki bi vendarle omogočila izvedbo našega dogodka.

Vztrajali ste z nami tudi v času korone. Za nami je rekordno leto 2022. Srčno smo vas želeli razveseliti še sedmič. Vse za najboljši letni kino doslej je pripravljeno, zdaj pa je žogica na strani odločevalcev ...

Komentarji (3)

kar_nekdo (ni preverjeno)

ALi je sploh še kdo, ki podpira Arsenovića? Samo še malo manjka in zgodil se mu bo "Kangler"...

Pikasns (ni preverjeno)

Seveda ga podpiramo, pelji se malo po mestu in boš videl svetlobna leta napredek. To pa da država da premalo pa je velik problem, ni logično, da Vuhred dobi isto denarja na prebivalca kot Maribor.

In reply to by kar_nekdo (ni preverjeno)

Franc s Piramide

Ni gnarja, ga Arš sam nuca.

Starejše novice