Slika je simbolična (foto: Jure Banfi)
Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 28. novembra, opravili 2226 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1034 novih okužb, gre za 46,5-odstotni delež okužb. 

Opravljenih je bilo tudi 21.320 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 3402 PCR testiranjih potrdili 1478 novih okužb. Šlo je za 43,4-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 38.419 aktivnih primerov okužb.

V Podravju 298 novih okužb 

Po številu novih okužb močno prednjači Maribor, kjer so jih odkrili 70. Sledi Ptuj s 40 novimi okužbami, Slovenska Bistrica z 20, Kidričevo in Videm jih imata 15 ter Pesnica 11.

V občini Hoče - Slivnica in Markovci so jih odkrili devet, v Ormožu osem, v Rušah sedem ter v Lenartu, Dupleku, Rače - Fram in Miklavžu na Dravskem polju po šest novih okužb.

Po pet novih okužb imajo v občinah Majšperk, Kungota, Gorišnica, Hajdina, Podlehnik, Juršinci in Dornava. Občine Starše, Cerkvenjak in Cirkulane tokrat beležijo po štiri nove primere, medtem ko so v Šentilju, Oplotnici, Selnici ob Dravi in Sveti Ani odkrili po tri. 

Med zadnjimi so dve novi okužbi potrdile občine Lovrenc na Pohorju, Makole in Destrnik.

Po eno okužbo pa imajo v občinah Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Benedikt, Žetale, Trnovska vas in Zavrč. 

Brez novih okužb je tokrat šest podravskih občin.

Najmanj aktivnih okužb v Zavrču, največ v Mariboru 

Najbolje kaže občini Zavrč, tam imajo namreč najmanj aktivnih okužb, le 16. V Mariboru je aktivnih okužb, kar 2237, v Slovenski Bistrici pa 620. Sledi Ptuj s 487 aktivnimi okužbami.

Precepljenost v Podravju

V Podravju, kjer biva 328.469 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 180.460 oziroma 54,9 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 167.794 posameznikov oziroma 51,1 odstotkov prebivalcev.

S tretjim, poživitvenim odmerkom je v Podravju cepljenih 40.926 oseb.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zikollino (nepreverjen)

V svojih javnih nastopih izpostavljaš, da je medicinsko osebje zaradi covida v UKC MB izgoreto. Posledično je v bolniškem staležu cca. 450 ljudi ... v showu "Slovenija ima talen",, pa se pojavi 30 (tridest) medicinskih sester iz MB, ki veselo prepevajo in jim nič ni videti izgorelosti. Kdaj so se sestrice pripravljale na nastop, kdaj so imele vaje, ki jih je verjetno za par ur dnevno? Koliko od njih jih je/je bilo na bolniški? Kdo je te ženske nadomeščal v času odsotnosti? Kdo jim je uredil prevoz v LJ, kdaj, koliko krat in kdo je to plačal? ... stroka računa in pričakuje na pomoč vse žive prostovoljce, od penzionostk do srednješolcev ... vi se pa iz nas potencialnih oz. dejanskih bolnikov delate norca ...
Predlagam, da se v naslednji show "Znan obraz ima svoj glas" prijavi moški pevski zbor UKC MB. Če pa ta ne obstaja, se prijavite vsi, ki ste v MB. Tisti, ki pa operirajo po privatnih klinikah v državi ali tujini in tisti, ki so na lovu v južnem delu Afrike se boste prijavili takoj po vrnitvi. Seveda po tem, ko v bolnico "3 krat cepljeni lovci" prinesejo Omikron virus ... razumljivo, mi vse razumemo in prenesemo ...
Vogrin, strokovni direktor UKC MB! Povej! Povej, kdo je tu nor! Povej na glas ... tistim, ki ne vedo in mislijo, da je na koncu mavrice zakopan zaklad in tistim, ki mislijo, da je zlata žila - rudnik zlata ...

Starejše novice