Odvetnik Andreja Šiška Viktor Osim je pričakoval izpustitev poveljnika Štajerske varde na prostost, drugačna odločitev bi ga po njegovih besedah zelo presenetila. »Odločitev sodnika je povsem pravilna,« zatrjuje in napoveduje odškodninsko tožbo.

Andrej Šiško je bil sinoči okoli 21. ure iz sodnega pridržanja izpuščen na prostost. V pridržanju je bil štiri dni, vse od četrtkove hišne preiskave, ko je dva dni preživel v policijskem pridržanju, nato pa skorajda dva dni še v sodnem pridržanju.

Preiskovalni sodnik je Šiška izpustil, saj tožilstvo ni v zadostni meri utemeljilo suma kaznivih dejanj. Ta odločitev Šiškovega odvetnika ne preseneča.

Odvetnik Šiška sodnika prepričal v dveh stavkih

Tožilstvo naj bi pred preiskovalnega sodnika pristavilo kar 26 strani dolg zahtevek in utemeljitev o sumih kaznivih dejanj, a v tem spisu niso uspeli dovolj trdno utemeljiti očitanih kaznivih dejanj in pripornih razlogov.

»Tožilstvo je utemeljevalo razloge za pripor na vse mogoče in nemogoče načine. Podatki spisa pa so popolnoma drugačni. Zato sem jaz odgovoril le z dvema ali tremi stavki in to je bilo očitno dovolj. Tudi sam sodnik, ki je vodil zaslišanje, je videl, da vse kar se je zatrjevalo, ni imelo osnove v podatkih spisa,« pojasnjuje Viktor Osim.

Pritožbe ne pričakuje, Šiško bo zahteval odškodnino

»Tožilstvo se po mojem mnenju niti ne bo pritožilo. Njihova pritožba bi bila zagotovo zavrnjena in to bi pomenil fiasko za tožilstvo. Pričakujem da tudi kazenskega postopka ne bo in bo čim prej končan,« je prepričan odvetnik Šiška. Ta napoveduje odškodninsko tožbo.

»S Šiškom bova vložila odškodninsko tožbo za te 4 dni, ko je bil v priporu,« zatrjuje Osim, ki za zdaj o številki še ne želi govoriti.

Osim: Policija in tožilstvo sta bila vidno pod pritiskom

Andrej Šiško je sinočnjo vrnitev na prostost proslavil s svojimi privrženci, njegov odvetnik Viktor Osim pa je priznal, da je Šiško izpustitev pričakoval, a ga je vseeno presenetila hitra odločitev preiskovalnega sodnika.

Šiškov odvetnik poudarja, da njegov klient vzpostavlja prakso za to področje. Tudi prvi mož mariborskega tožilstva Darko Simonič je priznal, da je zadeva zahtevna, saj ni nobene sodne prakse.

»Z lase privlečenimi argumenti pa ne gre skozi, treba je nekaj več, kar sem jaz 'nonstop' poudarjal. Vidi se, da sta bila policija in tožilstvo pod pritiskom. Poudarjali so ponovitveno nevarnost, za katero pa ni bilo osnove,« še dodaja Osim, ki kot že zapisano ne pričakuje pritožbe tožilstva niti nadaljevanja kazenskega postopka.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Crna roka (nepreverjen)

Zacel se je....lov na komunisticne podgane...pa ze nekaj grizejo-komunisticna golazen zacnite se izseljevati ker nas je vedno vec siskotov...smrt komunizmu-pocistimo drek iz nase drzave,drek ki se imenuje komunist....

Starejše novice