FOTO: Lastovka
Po izboru bralcev Mariborinfo je Lastovka že drugo leto zapored sladolednica z najboljšim sladoledom v Mariboru in okolici.

Izjemno priljubljena Lastovka, kot dokazujejo glasovi bralk in bralcev Mariborinfo, ima v lasti kar tri sladolednice v Mariboru, in sicer na Partizanski in Smetanovi ulici ter na Trgu revolucije, starejši brat lastnika Šerifa Demirija, pa je pred petimi leti odprl še eno v Limbušu.

Dnevno v vsaki sladolednici ustvarijo približno 120 litrov sladoleda, neupoštevajoč sladoled iz avtomata. 

Kvaliteta na prvem mestu 

»To, da smo bili že drugo leto zapored izbrani za najboljši sladoled v Mariboru, nam res ogromno pomeni. Skrbimo za kvaliteto in to je tista rdeča nit, ki nas ohranja na prvem mestu. Naši sladoledi so narejeni iz najboljšega slovenskega mleka, imamo pa tudi nekatere sladolede brez laktoze. Zahvaljujemo se vsem bralcem Mariborinfo, ki so glasovali za nas in nam s tem potrdili, da delamo prav,« so nam povedali v Lastovki. 

Zgodba sladoleda stara več kot 42 let

Zgodba Lastovke se je v Mariboru začela pred skoraj sto leti. Šerifov praded je prišel iz Makedonije v Maribor zaradi ljubezni, pravljico o sladoledu pa je začel pisati njegov ded 42 let nazaj.

Znanje in tradicija sta se prenašali iz generacije v generacijo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice