Najboljši gin tonik v Mariboru po izboru bralcev Mariborinfo pripravljajo v Piranha Cocktail Bureauju, lokalu, ki v Mariboru neprestano deluje že več kot tri desetletja. Obiskali smo jih in preverili, zakaj je prav njihov gin tonik tako odličen.

Lastnika lokala Boštjan Kramberger in njegova žena Maruša Vidovič v Mariboru že tri desetletja uspešno vodita lokal Piranha Cocktail Bureau. V Mariboru verjetno ni Mariborčana, ki ne bi vedel, kje je Piranha - lokal, ki ponuja kar 300 različnih vrst pijač.

Bralci spletnega portala Mariborinfo ste v zadnjem izboru izglasovali, da v Piranhi strežejo tudi najboljši gin in tonik v mestu. Kramberger nam je ob tem zaupal, da v resnici v tej pijači ni posebne filozofije, le strast.

»Pravi tonik ne sme biti presladek, ker se gin potem ne občuti. Imamo 60 različnih ginov in 22 različnih tonikov. Vsaki drugi gin ima skoraj svoj tonik, mi jih tudi postrežemo v vrhunskem kozarcu in tudi z vrhunsko zgodbo,« pravi.

»Gin tonike delamo po okusih. Ne delamo iz tega sadnih kup, ampak dodamo eno ali dve sestavini. To so lahko sadni gini, zeliščni, v novi ponudbi imamo na primer vse slovenske gine. Tudi sicer smo ponudbo razširili. Ponujamo veliko svetovnih ginov, ki so bili v tujini tudi nagrajeni,« nam pojasni med sprehodom po lokalu.

V Mariboru obdobje gin tonika, v tujini že spremembe

»Ko smo začeli z lokalom, se je prodalo po sto litrov sangrije na dan. Potem se je to ustavilo in se je prodajala cuba libre. Zdaj pa tudi tega ni več in prevladujejo gin toniki. Lahko rečem, da je porast v pitju gin tonikov. Tako kot v hrani se tudi v pijači ta kultura pitja spreminja. Menim pa, da se bo ta trend spremenil. V tujini na primer trend pitja gina in tonika že upada. Bolj prevladujejo rumi in tekile. Pri nas bo mogoče to še vztrajalo leto ali dve, potem pa bo gin in tonik nadomestila druga pijača,« pripoveduje.

»Piranha je lokal za naslednjih deset ali dvajset let. Se pravi, kar bo, bo samo nadgradnja koktejlov in dodajanje pijač. Trenutno jih imamo 300. Želimo si, da bi napolnili te police za šankom, to je naša vizija,« še pristavi.

Katere pijače se lahko kosajo z gin tonikom?

»Še vedno je, sicer bolj pri Avstrijcih, zelo močan Aperol zpritz. Pri nas pa je zelo priljubljen tudi Tom Collins, ki je v bistvu dvojna merica gina s sodo, sladkorjem in dvema rezinama limone,« pove Kramberger.

Mariborčani in Mariborčanke morate torej v Pirnahi ob klasičnem gin toniku poskusiti še Toma Collinsa.

Cene gin tonikov se med seboj zelo razlikujejo

»Pri nas je najcenejši gin mogoče spiti za nekaj več kot tri evre, medtem ko najdražji znaša nekaj več kot 12 evrov. Tudi pri tonikih so cene zelo različne, najcanejši stane nekaj več kot dva evra, najdražji pa skoraj pet,« razlaga Kramberger.

Kot smo že omenili, podpirajo tudi slovenske podjetnike, zato ponujajo njihove gine: »Od slovenskih proizvajalcev ponujamo na primer gin Monolog Tomaža Kavčiča, potem ponujamo tudi GinBee, ki je gin slovenskega estradnika Rada Muleja, prav tako gin Berryshka, Broken Bones in tudi druge. Nikogar ne morem posebej izpostaviti, ker so vsi gini odlični, vsak po svoje.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice