Vir: Facebook profil Andreja Pader
Kar 500 evrov je ženska želela za plišasto igračo, ki si jo je Filip zaželel za rojstni dan, saj ga nanj vežejo lepi spomini. Po dolgem iskanju so se našli dobri ljudje, ki so imeli enakega kužka doma, in ga podarili.

Filip Jagodič iz Laškega je slep, zaradi cerebralne paralize priklenjen na invalidski voziček, pred leti so mu diagnosticirali še avtizem. Širša Slovenija ga je spoznala zaradi njegove glasbene nadarjenost. Prepeval je z znanimi glasbeniki, med drugim z Janom Plestenjakom, Terezo Kesovijo, Kičem Slabincem, zapel pa je celo s slovitim Andreo Bocellijem

Filip bo novembra praznoval rojstni dan. Njegova mama Andreja Pader mu je želela podariti plišastega kužka – takšnega, ki ga je že imel pred leti in ga nanj vežejo lepi spomini. 

Kot je zapisala, ne gre za igračo, ampak za spomine: »Mi spomine iščemo v slikah, posnetkih. On v dotiku, slišanju.«

Za plišasto igračo želela 500 evrov

Ker takšnega kužka, ki ga imenujejo 'Bleki' ni več mogoče dobiti v redni prodaji, je v objavi na svojem Facebook profilu vprašala, ali ima kdo doma takšnega kužka, ki ga lahko odkupi. 

Našla se je ženska, ki je imela takšno igračo doma, a je zanjo postavila astronomsko ceno. »Gospa je za 'Blekija' želela 500 evrov,« je na Facebooku zapisala Andreja. 

Zgodba ima srečen konec, saj je družina našla točno takšnega kužka, kot so ga iskali. In zanj jim ni bilo treba odšteti 500 evrov, saj ga je prejel »od dobrih, predvsem pa razumnih ljudi«. 

Kot je zapisala Andreja, so bili ljudje pripravljeni podariti denar, da bi Filip dobil želenega kužka in s tem spomine. A je zapisala, da si ne bi odpustila, če bi sprejela denar, da bi ga dala nekomu, ki je 20 evrov vrednega kužka ocenil na 500 evrov. »Toliko dobrih ljudi je med vami,« je dodala. 

Starejše novice