Včeraj so kriminalisti obiskali sedež Mestne občine Maribor.

Po neuradnih virih časnika Večer in RTV Slovenija naj bi pregledovali dokumentacijo v zvezi s sklenjeno poravnavo z družbo Iskra Sistemi za radarje in posredovanje Odvetniške pisarne Zečević pri tem.

Na Policijski upravi Maribor so potrdili, da so kriminalisti opravljali zaseg dokumentacije v zvezi z uradno pregonljivim kaznivim dejanjem, poroča STA: »V predmetni zadevi poteka predkazenski postopek, v katerem policija zbira obvestila, dokumentacijo in izvaja druge potrebne ukrepe. Drugih informacij zaradi interesa nadaljnjih postopkov ni mogoče posredovati.«

Iskra je zaradi prekinitve pogodbe za modernizacijo semaforskim sistemov v mestu, ki jo je sklenil Franc Kangler, zahtevala skoraj 12,8 milijona evrov odškodnine. Tako je Mestna občina pod vodstvom aktualnega župana Andreja Fištravca konec leta 2016 sklenila z njo poravnavo v višini sedem milijonov evrov in jo lani tudi plačala, še dodaja STA.

Večer poroča, da naj bi prejela še dva računa za odvetniške storitve v skupnem znesku 408.000 evrov od Odvetniške pisarne Zečević, ki je zastopala občino. Slednja tega denarja ni nakazala neposredno odvetniku, temveč ljubljanski družbi A.B.S. Factoring, kateri je odvetnik prodal omenjeno terjatev do občine.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice