Podjetje Dobnik Trade je Socialno varstvenemu zavodu Hrastovec doniralo zaščitno opremo v vrednosti preko 10 tisoč evrov.

Anita Dobnik, direktorica podjetja Dobnik Trade iz Slovenske Bistrice, in sodelavka Sandra Tramšek, direktorica prodaje, sta takoj ob izbruhu novega koronavirusa uvideli, da bo največja težava z zagotavljanjem zadostne količine kvalitetne osebne varovalne opreme. Predvsem zaščitnih mask je takoj zmanjkalo tudi v njihovih trgovinah Červa. 

Ko se je ob izbruhu epidemije pokazalo, da je pomanjkanje te opreme ključna težava tudi v slovenskem zdravstvenem sistemu, sta se zavezali, da tako zdravstvu, civilni zaščiti, vojski, policiji in predvsem državljanom zagotovita kvalitetne maske in ostalo opremo, po dostopnih cenah za vse.

Higienske maske, ki so se začele pojavljati na slovenskem trgu imajo le redko priloženo deklaracijo, prodajajo jih celo brez računa, cene iz črnega trga pa so šle v nebo. Pogosto pa so kupci celo naplahtani in plačanih mask sploh ne dobijo. 

Dobnik Trade je že od leta 2012 s trgovinami in veleprodajo uradni zastopnik za češko blagovno znamko Červa, kar je bilo v tem primeru ključnega pomena. Preko te povezave sta brez posrednikov vzpostavili poslovni odnos s kitajskim proizvajalcem, preverili material in naročili opremo, ki je že izdelana, opremljena s certifikati in tudi slovenskimi navodili, prva pošiljka pa je po pravi odisejadi že prispela v skladišče v Slovenski Bistrici, od koder je na razpolago že tudi za prve kupce.

V Slovenijo je s pomočjo podjetja Dobnik Trade v prvi fazi prišlo 2,5 miljona uradno certificiranih in preverjenih troslojnih medicinskih in FFP2 mask, 10 tisoč zaščitnh kombinezonov, tri tisoč očal in 200 tisoč nitrilnih rokavic, prvotno namenjenih za zdravstvene ustanove, policijo, vojsko in ostala krizna žarišča. Prva pošiljka teh materialov je v Slovenijo prispela včeraj. 

V naslednjih dneh in tednih pa so na poti v Slovenijo tudi preostale naročene količine omenjenih izdelkov za boj proti covid-19. Tako bi naj omenjena količina v Slovenijo prihajala vsak teden.

Donacija Socialno varstvenemu zavodu Hrastovec

Prepotrebno osebno varovalno opremo v vrednosti preko 10 tisoč evrov, gre za zaščitne maske in kombinezone, očala ter zaščitna oblačila in obutev, pa je podjetje Dobnik Trade doniralo tudi Socialno varstvenemu zavodu Hrastovec, v katerem bivajo osebe s težavami v duševnem zdravju in duševnem razvoju.

Donacijo je iz rok Anite Dobnik in Sandre Tramšek iz podjetja Dobnik Trade prevzela Andreja Raduha, direktorica Socialno varstvenega zavoda Hrastovec.

»Donacija podjetja Červa je izredno dragocena in prepotrebna za naše zaposlene v primeru pojava covid-19 v našem zavodu, ko bi se morali soočiti z oskrbo in zdravljenjem okuženih stanovalcev. Stanovalcem želimo zagotoviti najboljšo možno oskrbo, zaposlenim pa ustvariti varno delovno okolje, saj se bodo vsakodnevno nesebično razdajali in pomagali, zato si zaslužijo ustrezno zaščitno opremo,« je dejala direktorica socialno varstvenega zavoda.

Direktorica podjetja Dobnik Trade je ob tem razložila, zakaj so se odločili za tokratno donacijo: »Za donacijo Socialno varstvenemu zavodu Hrastovec smo se odločili, ker smo skupaj z direktorico zaznali akutno potrebo po teh materialih za zaposlene in varovance v pomembnem zavodu iz našega lokalnega področja, ki je žal pogosto preveč stigmatiziran in prezrt.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice