Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Maribor bi moral biti ta konec tedna še posebej športno obarvan. Potekal naj bi Športni vikend Maribora, ki pa so ga tik pred zdajci odpovedali. Razlog? Odsotnost financ mariborske občine.

Športna zveza Maribor je tudi letos načrtovala izvedbo že 33. Športnega vikenda Maribora, ki bi moral po načrtih potekati to soboto in nedeljo, 3. ter 4. junija.

Osnovno vodilo Športnega vikenda Maribora je spodbujanje čim več ljudi h gibanju in rekreaciji, a so ga letos organizatorji bili primorani odpovedati.

Kot so razložili v Športni zvezi Maribor, je do odpovedi dogodka prišlo zaradi negotove finančne situacije

»Dogodek Športni vikend Maribora, ki je bil planiran za prihajajoči vikend, zaradi negotove finančne situacije Športne zveze Maribor, ko v danem trenutku še nismo prejeli odločbe glede sofinanciranja programov in prireditev s strani Mestne občine Maribor, odpovedujemo,« so na družbenem omrežju Facebook zapisali v mariborski športni zvezi.

Pri tem so dodali, da v kolikor bo finančna situacija v toku letošnjega leta dopuščala izvedbo, bomo dogodek skušali izpeljati v jesenskem času.

Za več podrobnosti in kaj sam poreče na odpoved športnega vikenda, smo se obrnili na predsednika Športne zveze Maribor Tomaža Barado.

Odsotnost občinskega denarja odneslo športni vikend

Tomaž Barada nam je v pogovoru že na začetku povedal, da je zelo žalosten, ker so bili primorani v Športni zvezi Maribor odpovedati športni vikend, ki je po njegovih besedah eden največjih športnih dogodkov v Mariboru.

»Je pa treba priznati, da je trenutno finančno stanje, ki ga imamo v mariborskem športu takšno, da smo dogodek morali odpovedati. Morda ne odpovedati, ampak prestaviti na čas, ko bomo denar dobili od občine, da bomo takšno stvar lahko organizirali,« poudarja Barada.

Tako upa, da se bo to še zgodilo v letošnjem letu in bodo lahko Športni vikend Maribora organizirali v jesenskem času. 

»Upam, da slika ne bo tako črna,« dodaja Barada.

Predsednik Športne zveze Maribor Tomaž Barada je razložil, da je javni razpis letnega programa športa v Mestni občini Maribor, ki je temelj za sofinanciranje mariborskih športnih klubov in društev, že zaključen.

Prav tako so mestni svetniki že potrdili proračun za leti 2023 in 2024, v katerem je bil zajet tudi letni program športa.

»Vse od takrat se ni zgodilo nič. Torej nobeno društvo v Mariboru ni dobilo še nobene odločbe, kaj šele kakšno pogodbo oziroma sofinanciranje samih programov oziroma športa,« razočarano dodaja Tomaž Barada.

Tako po njegovih besedah Športna zveza Maribor od meseca decembra naprej ni prejela nobenih financ za sofinanciranje svojih programov. Kot zaključuje Barada, so od tega odvisni tudi zaposleni na sami zvezi.

Za odgovore, zakaj športni klubi in društva, med drugim Športna zveza Maribor, niso prejeli odločbe glede sofinanciranja programov, smo se obrnili tudi na Mestno občino Maribor.

Je pa Barada še razkril, da je podžupan Mestne občine Maribor Samo Peter Medved za petek sklical sestanek z mariborskimi športnimi društvi.

Komentarji (11)

Rq (ni preverjeno)

"ko bomo denar dobili od občine"... vsi bi kar nekaj "dobili"... zaslužite ga, loleki!

Matejko (ni preverjeno)

Denar občine je last občanov ne Arsenoviča ...majmun .

In reply to by Rq (ni preverjeno)

Rq (ni preverjeno)

niti eno niti drugo. poanto si pa zgrešil v celoti. pa da se podpisuješ kot "majmun", je tudi čist mimo. ali pa tudi ne.

In reply to by Matejko (ni preverjeno)

Suska (ni preverjeno)

Sramota za občino!! Vse sprejeto,denarja pa niso mogli nakazati?

brus lee (ni preverjeno)

Kaj ste pa pričakovali, če pa MB šport vodi janšistični polpismenjaški pretepač in reketir baradić! Ja valda so mafijaša skenslali! isto bo MOM naredil večnemu balkancu Rukavini in ND! Tako baradi kot rukavini bi bili treba pregledat in primerjat vrednost premoženja pred in po mandatu! Rokavina koruptivno nažira razne proračune in firme že 30 let! Vse na laži in prevari o obisku Lenta! Krade kot cigan! Pa še podoben jim je!

44 (ni preverjeno)

mali veckot premali ribnik in prevec prevec razlicnih ribicev

Sami bedaki (ni preverjeno)

Bo bo. Športni vikend 2023 bo leta 2036, ko bo Arsa Aleksander. Tako zvani Saša veliki, že preteklost..

Fischer (ni preverjeno)

Se je pričakovalo kaj takega. Drugo leto bo isto.

nera (ni preverjeno)

kaj ste volili to ste dobili

ah (ni preverjeno)

Jaz mam vsaki dan športni vikend pa kaj.. hodiš peški gor in dol po Pohorju, Kolesariš svoj bicikl, to je to,..

SLO (ni preverjeno)

barado in župana je lahko SRAM seveda, če poznata ta čut!

Starejše novice