Vir: Facebook Športni vikend Maribora
Ta vikend bo Maribor obarvan v športni luči.

Največja mariborska športnorekreacijska prireditev je bila v zadnjih dveh letih zaradi epidemioloških razmer močno okrnjena, letos pa se vrača v ustaljene tirnice.

Na prvi junijski vikend, 4. in 5. junija, bo tako potekal 32. Športni vikend Maribora.

Kaj se bo dogajalo?

Program je razdeljen na več sklopov in lokacij.

Med vikendom se bo med drugim odvijala predstavitev supanja, predstavitev šole jadranja, tekaška prireditev Braverun, tečaj rolanja, panoramski leti z motornimi in jadralnimi letali, prikaz jutranje vadbe na prostem, 6. tek pod Pohorjem, tenis in odbojka na mivki, predstavitev strelskega športa, demonstracija voženj z bmx kolesi, plesna delavnica za otroke, veslanje, športna animacija, brezplačen obisk vadbe in kolesarska šola za otroke.

Organiziranih bo tudi več pohodov, kot so pohod iz Malečnika do Stolnega vrha, pohod do Ribniškega sela in Šumljakov pohod.

Izvedla pa se bosta tudi dva kolesarska dogodka in sicer cestno kolesarska tura po Mariboru z okolico in kolesarski izleti z električnimi kolesi Bellevue.

Več natančnih informacij o časovnici in terminih izvajanja športnih aktivnosti najdete tukaj.

Olimpijski pohod na Pohorje

Osrednja točka dogajanja bo na Pohorju. Tam bo v nedeljo, 5. junija, potekal Olimpijski pohod.

V čudovitem naravnem ambientu boste lahko uživali v dobrem počutju in prijetnem športnem druženju. Na vrhu pa pohodnike čakajo tudi super nagrade.

Prvih 400 udeležencev, ki se bo odpravilo peš do vrha Mariborskega Pohorja, bo prejelo majico, ki jo podarjata Športna zveza Maribor in European Youth Olympics Festival Maribor 2023. Prav tako, pa se boste na vrhu lahko udeležili nagradne igre in se potegovali za izdelke nacionalne kolekcije Slovenia Olympic Team.

Olimpijski pohod se začne med 8.30 in 9.00 ob vznožju Pohorja, na platoju pred Pohorsko vzpenjačo, kjer vam bodo organizatorji posredovali vse potrebne informacije.

Organizirana tudi vožnja po nižji ceni

V času 32. športnega vikenda Maribor bosta med 11. in 19. uro sedežnica Radvanje in Pohorjet delovala po znižani ceni.

Enotna cena povratne ali enosmerne vožnje s sedežnico Radvanje bo en evro, za otroke do sedmih let starosti pa je vožnja brezplačna.

Ena vožnja s Pohorjet pa bo otroke od sedem do štirinajst let stala pet evrov, odrasle sedem evrov, skupna karta odraslega in otroka do sedem let pa devet evrov.

Komentarji (2)

Leka (ni preverjeno)

Kaj pa vožnja z gondolo in parkiranje ? Kakšen športni vikend je to , če si ga množica ne bo mogla privoščiti?

Melkijar (ni preverjeno)

Na Pohorju je ogromno krosistov z neregistriranimi motorji ki ogrožajo pohodnike

Starejše novice