Sprehajalci in kolesarji ob Dravi opozarjajo, da je prenovljena pot med Medicinsko fakulteto ter dvoetažnim mostom polna smeti. Tam namreč ni košev za odpadke. Župan Saša Arsenovič pa pravi, da koši tam niso potrebni.

Vzporedno z obnovo Lenta so v Mariboru uredili sprehajalno in kolesarsko pot na desnem bregu reke med Medicinsko fakulteto Univerze v Mariboru in dvoetažnim mostom, ki je del večjega projekta.

Načrt ekipe župana Mestne občine Maribor Saše Arsenoviča je, da se ob Dravi vzpostavi tako imenovana Dravska promenada, ki bi potekala vse od Mariborskega otoka do jezu v Melju, dolga 14 kilometrov.

Omenjena ureditev na desnem bregu Drave med Medicinsko fakulteto in dvoetažnim mostom prav tako predstavlja del Dravske kolesarske poti. V okviru prenove so med drugim obstoječo pot razširili ter pod nakupovalnim središčem Europark zgradili tudi spustno rampo za potrebe civilne zaščite.

A so na mariborski občini nekaj pozabili. Mnogi občani namreč ob poti pogrešajo koše.

Pot zaradi odsotnosti košev polna smeti

Na pomanjkanje košev je na občinskem portalu Izboljšajmo Maribor, na katerem lahko občani oddajajo pobude, vprašanja in druge ugotovitve, ki se nanašajo na življenje v mestu, opozorila tudi občanka Doris.

»Od Medicinske fakultete do Europarka ni niti enega koša. Sama sprehajalna pot je zelo lepa in z novimi lučmi lepo osvetljena, so pa ljudje začeli metati smeti kar na tla, mogoče zato, ker ni košev,« je zapisala občanka, ki se med drugim sprašuje, ali jih bodo tam sploh postavili.

Arsenovič meni, da koši ob novi poti niso potrebni

Na pomanjkanje košev ob že omenjenem odseku na desnem bregu Drave se je nedavno na druženju z novinarji odzval tudi župan Saša Arsenovič.

»Imamo pilotni projekt igrišča Iva Daneua, ki je vsak dan izjemno polno. Tudi sam sem se tam začel malo gibati z žogo in otroki in smo se pogovarjali ter smo si bili enotnega mnenja, da če si zraven prinesem 'Frutabelo' ali vodo in to spijem ali pojem, lahko to isto tudi odnesem,« razlaga Arsenovič.

Pri tem je župan omenil ekološke otoke ter nepravilno odlaganje oziroma ločevanje odpadkov v zbiralnikih. Te so v nekaterih predelih Maribora odstranili, po njegovih besedah pa so z umikom skupnih zabojnikov za ločeno zbiranje posameznih vrst odpadkov, ti deli postali čistejši.

»Maksimalno en koš na tej poti je čisto dovolj. Ker če hodim tam, lahko poskrbim tudi za to, da dam vrečko nazaj v žep in jo odložim kje drugje,« meni Arsenovič.

Na opozorilo, da občani domov ne bodo ravno nosili vrečk s pasjimi kakci, pa je Arsenovič dodal, da bodo tam še dodatno postavili koš, ki bo na voljo lastnikom psov.

Komentarji (38)

Dzinx (ni preverjeno)

Glede na razvoj mesta verjamem, da se ni bil v mestu Esfahan .

Šumar (ni preverjeno)

Se vidi da srbin še ni slišal za koše za smeti....
Niti ne ve kaj je to...
Isto kot vsi ćefurji...
Kretenović pač....

In reply to by Dzinx (ni preverjeno)

jebo ti pas mater (ni preverjeno)

Arsenovic mrzi kose ker so ga ko je bil mukec veckrat napiknili v smeti-kos z mesanimi odpadki ker je nekaj pametoval- -to je razlog!!!!to vam pa ni povedal laznivec !!!!!

In reply to by Šumar (ni preverjeno)

kitajc (ni preverjeno)

youtu.be/O-qhzWKtiRM
youtu.be/oYzy-JgCcx4
youtu.be/w6XnJ7TpQnQ

In reply to by Šumar (ni preverjeno)

44 (ni preverjeno)

po liniji najmanjsega napora

SLO (ni preverjeno)

Joj arso kak si nadležen. Pa ceneje so koši za smeti kot pa tedensko čiščenje obrežja. Več košev več je čistoče. In to jaz moram razlagati županu? NOROOO.

Jezni joža (ni preverjeno)

Če sprehajalci hočejo koše naj jih občina namesti. Še ko bodo nameščeni se bodo našli posamezniki ki bodo smetili mimo njih, le manj bo tega. Tole nošenje po žepih je izgovor za župana, za navadne smrtnike pa smešen izgovor. Še ne pozna mentalitete ljudi mesta ki mu županuje. Koše ob sprehajalno pot, drugače bo spet napol končano!!!

ovi (ni preverjeno)

Joža - ne bit jezen - koši ne pomagajo (končajo v Dravi)- je pa žalostno, da teh nekaj 10 pizdunov (kateri delajo štalo - in policija jih preedobro pozna-) serejo tako po Violah (glejgazlomka - nekaj je tudi "erjolic zadetih"- nekaj pa tistih ki neplačujejo odvoza smeti...
Smet dela smet- poimensko ? Na z.s. ne, "kockarji"? IP pa javen, ne troll

In reply to by Jezni joža (ni preverjeno)

ovi (ni preverjeno)

pa še to - naj se mestni redarčki al pa škii postavijo okoli 16 h na vogal RIBIŠKE ULICE-- kdo se vozi kontra po enosmerni ? Študentje (mogoče kak)- ostalo - zaposleni Ferija in ostalih aksov, z plačami -khm...za 400 m upoštevanja predpisov- da o Fitnesu (in njihovih lastnikih) ne govorim- boli koga ?
Jp, Jožeja...

In reply to by ovi (ni preverjeno)

pohorskisvizec

Kaj mu ni jasno?Koši sodijo povsod.

Štamperl (ni preverjeno)

Pred občino bi rabili en tak velik koš za smeti, da bi lahko noter odvrgli Arsenovića.

Mona lisa (ni preverjeno)

Odlična ideja. Koš pa odnest spraznit v Srbijo.

In reply to by Štamperl (ni preverjeno)

BOZIDARKAPUCINAR (ni preverjeno)

HM ,KAJ PA WC VSAJ NA ŠTRBUNK

MK GANGSTA (ni preverjeno)

Arsenovič več kot očitno, najbrž živali ne mara.. v mestnem jedru primankuje tudi košev za pasje iztrebke. Da ne govorim o ostalih okoliških krajevnih skupnostih. Človek al kaj si, če ti je tako mar za izgled in počutje prvo poskrbi za osnove. Nato pa še moralne vrednote. Prisluhni kak ti imamo Mariborčani za poveat čuj in upoštevaj no

Šumar (ni preverjeno)

Normalno da jih ne mara...
Saj mu predstavljajo konkurenco...

In reply to by MK GANGSTA (ni preverjeno)

666 (ni preverjeno)

Na lentu pa 50 kosev a tam pa ne velja ce si prineso se odnesi pa ti si najvecje tele na toti kugli

Politk (ni preverjeno)

Teletina'vsepovsod ob sprehajalnih poteh so koši'tu pa je pameten.Kaj se pol čudite.

Pavel (ni preverjeno)

Zakaj pa se plačuje pausala za odvoz smeti z javnih povrsin???

jaka 1858 (ni preverjeno)

Večinoma branim župana, sedaj pa sporočam...desno obrežje Drave v centru mesta ni Triglavski narodni park...je urbano središče, v katerega spadajo koši za smeti, in filozofija odnašanja smeti v žepu ne "drži vode".

Mona lisa (ni preverjeno)

Braniš župana? potem si isti kot on.

In reply to by jaka 1858 (ni preverjeno)

jaka 1858 (ni preverjeno)

Sem ja, hvalabogu....uspešen, deloven in imam kaj za pokazat. Kaj imaš ti?

In reply to by Mona lisa (ni preverjeno)

Innaaa1 (ni preverjeno)

In kamere proti tem grafitarjem,ki uničujejoprivatno lastnino.

Malinovec (ni preverjeno)

Tako tako. Snago zapremo, podrimo vse koše in smeti nosimo domov, ni tako saša?

Mbb (ni preverjeno)

Povej kam naj ti prinesemo tvoje smeti ?

In reply to by Malinovec (ni preverjeno)

Mbb (ni preverjeno)

Kako boste pa pospravili vso svinjarijo "MAZAČEV " fasad Maribora . Ne zatiskajte si oči .

Mona lisa (ni preverjeno)

Arsenovič ali ni čas da sam spokaš z teleti ki so te volili.

Srečko Kocbek (ni preverjeno)

Gospod Arsenovič! Ljudje že poleg košev za smeti mečejo smeti v naravo. Če pa košev ni, pa vam smeti lahko odvržemo na vaše dvorišče. Upam, da jih boste dali v vrečko in jih odložili na pravo mesto. Lp srečko Kocbek.

Jovanka brozpsica (ni preverjeno)

Zdruzen maribor nestrpno pričakuje odstop arsenov-ić a iz delovnega mesta za zupana-maribora-maribor potrebuje bolj kompetentnega in predvsem sposobnega zupana-kar arsenovic-NI -odlocitev je nepreklicna in nujna resimo maribor-mariborcani kar pogumno gremo naprej brez tega skodljivca in unicevalca maribora!!!!!

jaka 1858 (ni preverjeno)

Aljoša nooooo

In reply to by Jovanka brozpsica (ni preverjeno)

Nime doma (ni preverjeno)

Jaz imam doma ove plave sode-to bomo postavili po mestu-gremo akcija mariborcani-ce imate kake odpadne sode ali stare kante-jih postavite-kar na javno povrsino nekje-to je itak vse nase od slovencev-ne bodo folgali odvazati-tu mas zdaj srbska puturica!!!!!

Resnica je pravica (ni preverjeno)

Obcina ne plačuje redno oziroma stiska pri placilih snagi!!!!!!!!dokazljivo in preverjeno-zato nocejo pobirati smeti-zabji fris nas javni denar porablja za svoje bedne projekte!!!ustavimo ga!!!odstop takoj!!!!izgini iz maribora!!!!maribor te noce za zupana!!!kaj zdaj ne razumes!!????gubi se!!!

Hahahahahaha (ni preverjeno)

Arsenovic je pac siptarsko govno.

Operime (ni preverjeno)

Saša ima prav - to bo kot v Singapurju, tudi tam ni košev pa je vse čisto. Samo ne ve, da to pri naši kulturi ni izvedljivo...

Zdravko Lajh (ni preverjeno)

Ampak neka logika pa je tu ... če ne bi bilo smeti na tleh, ne bi bila potrebna akcija ob dnevu Zemlje, in če ne bi bilo akcije, se ne bi mogli (mogel) hvaliti s postavljanjem rekordov v nabranih tonah smeti.. balkanski majstor pač

mislim (ni preverjeno)

dajte koše!!! kaj pa naj lumpi v Dravo mečejo? pa wc-eje, da ne bo vse posrano in poscano ... pa kako gostilno še po poti!!! vsaj pipo z vodo :)

ortar (ni preverjeno)

Štajarci, pa pipa z vodo, v tem mariboru je res nekaj zelo narobe ?!

In reply to by mislim (ni preverjeno)

Jožica 55 (ni preverjeno)

Debil!

Nefiltriran Union (ni preverjeno)

Folk ne zna za seboj pospravit, kaj šele za drugimi...

Starejše novice