Slika je simbolična.
Veliko posameznikov se pri izbiri dopusta raje odloča za kampiranje, pri Slovencih je posebej priljubljena hrvaška obala. Preverili smo, koliko stane kampiranje pri sosedih.

V poletni sezoni čedalje več slišimo o podražitvah na Hrvaškem, turisti so zlasti presenečeni nad astronomskimi cenami v gostinskih obratih. 

Kaj pa kampiranje, so tudi tam šle cene v nebo?

Številni želijo imeti na dopustu popolno sprostitev, za to se pri izbiri nastanitve odločajo za namestitev v hotelu ali apartmajih, nekoliko bolj pustolovski pa svoje počitnice preživijo v kampih. 

A nekateri uporabniki družbenih omrežij svarijo pred oderuškimi cenami pri sosedih, nedavno je na spletu zaokrožil zapis Slovenke, ki navaja, da so prijatelji na Hrvaškem za eno noč kampiranja odšteli vrtoglavih 80 evrov

Preverili smo, ali so cene res tako visoke in koliko bodo ljubitelji kampiranja v povprečju odšteli na Hrvaškem. 

Kampiranje v Lošinju za 26 evrov na noč

Lopari Camping Resort na otoku Lošinj za kampiranje ponuja več različnih parcel. 

Za Superior parcelo bo oseba morala odšteti 14 evrov, sama kamping enota pa znaša 26 evrov na noč.

Parcele, površine 100 kvadratnih metrov, se nahajajo 50 do 150 metrov od morja, zajemajo priključke za elektriko in vodo, brezplačen wifi, hišni ljubljenčki pa so dovoljeni ob doplačilu. Dve osebi bi za šest nočitev od 23. do 29. julija odšteli 342,96 evra

Kategorija Premium parcel, velikost katerih znaša od 80 do 100 kvadratnih metrov, je v neposredni bližini morja, ima priključka za elektriko in vodo, vključen je tudi brezplačen wifi, hišni ljubljenčki pa so dovoljeni z doplačilom.

Cena enote znaša 30 evra na noč, na osebo pa 14 evra. Šest nočitev na teh parcelah bi za dve osebi od 23. do 29. julija znašala 366,96 evra

Za hišne ljubljenčke dodatnih 15 evrov na noč 

Za kampiranje na priljubljeni turistični destinaciji Hvar so se cene od 7. julija do 25. avgusta, ko je največja turistična sezona nekoliko dvignile, v primerjavi s preostalimi termini. 

Camp Vira na Hvaru ima glede na lokacijo parcele v ponudbi dve vrsti, parcelo A za avtodome in parcelo B za avtodome, podobno velja za šotore. Na parceli A za avtodome je na dan potrebno odšeti 25,70 evra, za parceli B pa 22, 70 evra.

Za šotor prostor A cena znaša 17,20 evra, za šotor prostor B pa nekoliko manj, 14,80 evra.

Pri kampiranju je za odrasle za eno noč v veljavi cena 9,90 evra, za otroke od 3 do 12 let pa 5,50 evra. Največ bo treba odšteti za hišne ljubljenčke, v kolikor jih boste vzeli s sabo na dopust, vam bodo zaračunali dodatnih 15 evrov na noč. 

Med ljubitelji kampiranja je priljubljen tudi Kamp Slanica, ki je le dva kilometra od kraja Murter in z dostopom do čudovite peščene plače. 

Od 1. julija do 31. avgusta cene za odrasle za noč kampiranja znašajo 9,10 evra, cene za otroke stare od pet do 12 let pa 4,90 evra. Za avtodom je treba odšteti 11,7 evra, za avto 5,30 evra, za počitniško prikolico 9,11 evra, za motor 4,80 evra, za šotor 5,20 evra in hišne ljubljenčke 5,50 evra

Kaj pa Dubrovnik?

Dubrovnik je eno izmed bolj priljubljenih hrvaških letovišč, temu pa tudi cene primerne. Preverili smo, koliko bo treba odšteti za kampiranje v južni Dalmaciji. 

V Kampingu Solitudo znaša cena parcele od 8. julija do 25. avgusta 36 evra, nastanitev na osebo znaša 15,60 evra, za otroke od četrega do devetega leta pa 8,10 evra. Tudi za hišnega ljubljenčka velja doplačilo, to na noč znaša 8,50 evra

Kamp Pineta, ki se nahaja le dva kilometra severno od Fažane, ima od 15. julija do 21. avgusta naslednje cene ...

Za samo mesto za kampiranje bo treba odšteti 15,50 evra na dan, kampiranje na osebo znaša 8,80 evra, za otroke od pet do 12 let bo treba dodatno odšteti 3,20 evra na dan.

V kolikor boste na počitnice s sabo vzeli hišnega ljubljenčka, vas bo to stalo dodatnih 5,10 evra na dan. 

Dodaten avto oziroma dodaten šotor na dnevni bazi stane 3,50 evra

Kaj pa drugje v bližini, so cene kaj nižje? 

Nekateri ljubitelji kampiranja so se zaradi vsesplošnih podražitvah na Hrvaškem odločili, da obiščejo druge kraje. 

V skupini Facebook Kampiranje je zakon, je ena izmed uporabnic pohvalila izkušnjo v Franciji, za 15 nočitev za dve osebi kampiranja z avtom in prikolico, je na Korziki odštela le 540 evrov.

V ceno je bilo všteta tudi uporaba elektrike. 

Tudi druga uporabnica je izpostavila Korziko kot odlično mesto za kampiranje, saj se cene za dve osebi, vključno z avtom in elektriko, gibljejo od 23 do 32 evrov na noč, ob tem pa izpostavila tudi samo urejenost lokacije. 

Komentarji (11)

Aksentije (ni preverjeno)

Meni je vseeno

Mb-11 (ni preverjeno)

Kak pa fopate rajo. Le kje vam je poštenost. Iz prve roke. Cene so nižje kot v Portorožu a nudijo večje udobje. Razne turčije so pa itak 0. Trenutno sem v Splitu. Bil v Dubrovniku in Vodicah in povsod normalne cene v primerjavi z Slovenijo. LP.

Toporišič (ni preverjeno)

... s Slovenijo...

In reply to by Mb-11 (ni preverjeno)

Mb-11 (ni preverjeno)

Ti se ukvarjaš z slovnico a članek je o cenah?
Raje bodi v senci.

In reply to by Toporišič (ni preverjeno)

nilferd (ni preverjeno)

seveda-poglejte si raje cene v arsenovicevih gostilnah-gostilna koper-in se umor se je zgodil nekoc tam noter.... ter njegova menza rozmarin(bivsa trgovina kvik)in to v mariboru-grozovito!!!!in o tem nihce ne pise-zakaj!!!????vsi vemo odgovor!!!!

In reply to by Mb-11 (ni preverjeno)

Düplek (ni preverjeno)

Cene so normalne. Preziveli u Dalmaciji, sve ok. Žuja na rivi 3.5€. Toga u Portorozi nema. More cisto. Predivno. Idemo opet dole.

Cvek (ni preverjeno)

ziveli hrvati-samo idi dalje!!!teraj srba!!!

In reply to by Düplek (ni preverjeno)

Dzinx (ni preverjeno)

Turcija je zakon. Albanija novi biser. Hrvaska je pasė

Robert q (ni preverjeno)

Ne vem od kod vam takšne cene. Kampiram že 20 let, v glavnem v Istri. Parcela z vodo in elektriko, 2 odrasla, 2 otroka v visoki sezoni je najmanj 80€. Gre tudi ceneje, a v ciganijo pa ne gremo na dopust, a ne?

Marburg ad drau (ni preverjeno)

seveda ste pozabili omeniti kako zasoljene cene ima srbski zupan v njegovi na kredit zakupljeni gostilni koper na koroski cesti in v menzi rozmarin(bivsa blagovnica kvik....) na gosposki ulici -cene da te kap in to v obubozanem mariboru!!!!vas vprasam!!!!

Đany Franco (ni preverjeno)

FOLK DOPUSTUJE TUKAJ PO MARIBORU PA DELUJEJO KRADLJIVSKE BANDE KI VLAMLJAJO V STANOVANJA IN HIŠE KAR SREDI BELEGA DNEVA, O KAKŠNIH POLICAJIH IN POOSTRENIH KONTROLAH PA NITI GOVORA!!!

Starejše novice