Slika je simbolična.
Zaradi zaprtja dela Koroške ceste in Glavnega trga v Mariboru, je prišlo tudi do sprememb tras linij mestnih avtobusov. Sedaj je znano, koliko kilometrov več zaradi tega naredijo avtobusi in kako visoki so posledični stroški.

Odločitev Mestne občine Maribor, da zapre Koroško cesto in Glavni trg za ves motorizirano promet, še po več letih vedno buri duhove.

Po obnovi Glavnega trga in Koroške ceste od Starega mostu do osrednje tržnice so namreč občinske oblasti ta odsek, ki je prej služil kot ena glavnih prometnih povezav med vzhodom in zahodom mesta, zaprle za motorni promet, s čimer se je promet preusmeril na druge ulice.

Tako se je v mestu kmalu za sprejeto odločitvijo izoblikovala civilna iniciativa s peticijo Za pravično delitev prometnega bremena v centru Maribora.

Iniciativa je zahtevala, da se zaradi prevelike obremenitve drugih cest v središču Maribora, kar je po njihovih besedah prineslo zaprtje Glavnega trga za promet, omogoči vožnjo čez Glavni trg in vzporedno Koroško cesto vsaj za mestne avtobuse, v času napovedane obnove Lenta pa za ves promet.

Mestni svetniki so predlog zavrnili, a je nato prejšnje poletje mestni svetnik Stranke mladih - Zeleni Evrope Igor Jurišič znova obudil pobudo, da se ob napovedanem delnem zaprtju Lenta za promet znova odpre Koroška cesta z Glavnim trgom. Vendar tudi ta pobuda ni prešla v nadaljnjo obravnavo.

Očitno pa še tema vedno ni pozabljena, saj je Jurišič na eni izmed zadnjih sej mestnega sveta postavil vprašanje, ki se nanaša na posledice odločitve o zaprtju Koroške ceste.

Zaradi zaprtja Glavnega trga avtobusi vozijo po spremenjenih linijah

Mestnega svetnika Igorja Jurišiča je zanimalo, katere linije mestnega prometa so se spremenile po zaprtju Koroške ceste za promet, ter za koliko časa in kilometrov se je potovanje na posameznih linijah podaljšalo. 

Tako je od mestnih oblasti zahteval podatke o celovitem izračunu dodatnih kilometrov, ki so jih do sedaj zaradi zaprtja Koroške cesta prevozili mestni avtobusi, koliko ur je bilo zaradi tega porabljenih in kolikšen strošek je nastal zaradi zaprtja odseka.

Iz Marproma so tako odgovorili, da je bilo ob odločitvi o zaprtju Glavnega trga na obvozne poti preusmerjenih osem avtobusnih linij, in sicer linija številka 3, 7, 12, 15, 17, 18, 19 in 151, na katerih avtobusi sedaj vozijo po nadomestnih trasah oziroma cestah in ulicah.

Pri tem pa v podjetju za mariborski javni potniški promet zagotavljajo, da kljub temu sprememba tras posameznih linij ni vplivala na spremembo voznih redov v večjem obsegu in na spremembo vozniških ur oziroma na strošek dela voznega osebja.

»Nastala razlika med časom vožnje po voznem redu je kompenzirana znotraj časa postanka na končnih postajah in minimalno korekcijo voznega reda,« še dodajajo na Marpromu.

Avtobusi zaradi zaprtja ustvarili za 38 tisočakov več stroškov

V odgovoru so na Marpromu prav tako zagotovili, da nastale spremembe niso vplivale na potrebo po dodanih vozilih ali dodatnih voznikih, prav tako naj ne bi zaprtje vplivalo na amortizacijo vozil, na strošek najema novih vozil in na vse ostale fiksne stroške.

So pa ob tem navedli, da je sprememba tras linij vplivala na operativne stroške, kot so strošek goriva, avtoplaščev in strošek vzdrževanja vozila. Prav tako so po zaprtju Koroške ceste in preusmeritvi linij na nadomestne trase nastale določene razlike v kilometrih

Tako naj bi avtobusi na osmih preusmerjenih linijah v letu 2022 naredili 49.755 kilometrov več, kot so jih naredili pred zaprtjem. Pri tem do največjih razlik prihaja na liniji številka 18, kjer so avtobusi lani naredili 11 tisoč kilometrov več zaradi zaprtja, ter na liniji številka 15, kjer so avtobusi pridelali deset tisoč kilometrov več kot pred zaprtjem.

Ne nazadnje pa so na Marpromu izračunali dodatne stroške, ki so nastali ob spremembi linij mestnega potniškega prometa. Skupno so tako avtobusi lani na letni ravni zaradi zaprtja Koroške ceste ustvarili po oceni 38.560 evrov dodatnih stroškov, največ zaradi stroškov goriva, ki je znašal nekaj več kot 21 tisoč evrov.

Komentarji (43)

Ryzen (ni preverjeno)

STRANKA Za pravično delitev prometnega bremena v centru Maribora.Hahaha...Kaj pa stranka Proti zaprtju Glavnega mostu za promet ? Niso to isti vampirji? Bomo ustanovili STRANKO za preimenovanje Koroške ceste ! Bizgeci .

Janezekov otrok (ni preverjeno)

Izmerili smo zrak na Koroški c. in ugotovili,da sedaj lahko otroci dihajo brez maske .

Ninnnnnna (ni preverjeno)

Ste izmerili tudi na Gosposvetski, kjer stanuje bistveno več otrok?

In reply to by Janezekov otrok (ni preverjeno)

AnicaKlm (ni preverjeno)

Ma kaj je teh 38 tisoc proti celemu proracunu obcine, nehajte, to je samo populizem cisti. Super je nova koroska.

Zvegla (ni preverjeno)

Torej ste promet in onesnazenje potisnili drugim? In to se vam zdi posteno?

In reply to by AnicaKlm (ni preverjeno)

ah (ni preverjeno)

Tu se preganjajo za 40k€, a tam za brv podpišemo aneks za miljonček, tu za Lent ki bo končal bogsigavedikdaj bo verjetno aneks kar 2 miljončka,...pa kaj je teh 40,... pljunek v morje...

Lili1 (ni preverjeno)

Vse samo služi enemu namenu, čim bolj onemogočiti konkurenco županovih lokalom.

In reply to by ah (ni preverjeno)

Punisher (ni preverjeno)

Mesto, ki zapira promet...umira!....Kupna moč in denar živita na obrobjih mest. V mestih pa sociala in upokojeni proletariat. Tisti, ki nimajo za položnice ne trošijo nič. Tisti, ki pa imamo kaj trošit, pa v mesto ne hodimo, ker ne omogoča prometnega pretoka. Tako mrtvo mesto postaja spomenik zgrešeni urbanistični politiki in tumastim županom...vsem....brez izjeme. Zapiranje koroške ceste ne koristi nikomur, razen pijančkom, ki lahko sedaj svobodno opletajo sem ter tja, brez strahu, da bi ga zbil avto. In to je vsa "korist" zaprtja.

Maynard (ni preverjeno)

HEHEHE..Zaprta .Koroška glih tak SMRDI..po bureku in zažganih .živalih..IDIOTI in Polpismeni Kmeti na mopedih ŠE vedno divjajo po po njej..Policije..Redarjev..NIKJER..in mariborski Pijančki pa nimajo problemov..Poštna-Alkoholgasse. Dela normalno..

In reply to by Punisher (ni preverjeno)

totiborčan (ni preverjeno)

Kakšne kvasiš. Pejd malo na sprehod po centru in potem idi na sprehod nekje po obrobju mesta. Na obrobju imaš samo trgovine in ljudi, ki so na poti v službe v center in nič druga.

In reply to by Punisher (ni preverjeno)

Slo33 (ni preverjeno)

Važno da ma župan urejeno dvorišče pred hotelom

Leka (ni preverjeno)

Koroška je končno dobila svoj obraz . 30 let so primitivci zavirali ureditev Koroške. To je največja pridobitev za Maribor.

Leka (ni preverjeno)

Res me zanima kdo pogreša kombije in tovornjake na Koroški?

In reply to by Leka (ni preverjeno)

Zvegla (ni preverjeno)

Tovarnjakov noben, ampak zapret promet za vse je pa bedasto, ker ni alternative

In reply to by Leka (ni preverjeno)

Odlocen (ni preverjeno)

Ti ko si iz Dravograda boš že vedel.

In reply to by Zvegla (ni preverjeno)

Zvegla (ni preverjeno)

Ali pa bodimo temeljiti in prepovejmo promet tudi stanovalcem Koroske, naj bodo na istem, kot mi, pa bomo videli...

In reply to by Leka (ni preverjeno)

pohorskisvizec

V vsaki normalni državi umikajo avtomobile iz centra mesta, da ne omenjam tovornjake in ostalih.

Punisher (ni preverjeno)

To seveda ne drži. V Munchenu lahko parkiraš v strogem centru mesta...res da ni poceni...ampak imaš možnost....promet pa poteka brez težav. Omejitev je pa za težke tovornjake in podobne kripe.
Malo idi iz jame še kan drugam pogledat. Zapiranje centra za promet je umiranje mestnega središča. Kdo pri pameti bo parkiral na taboru, da bo šel v Gosposko ulico kupit nekaj....nihče. Z ustrezno in premišljeno regulacijo prometa bi središče lahko ostalo odprto in živo. Samo pri nas ni nikogar ki bi znal mislit tako dleč....

In reply to by pohorskisvizec

totiborčan (ni preverjeno)

Samo koroško imaš zaprto, človek. Pelješ se lahko po vseh ostalih ulicah v centru. Parkiraš v City in pičiš kamorkoli želiš. Imaš še kolesa skoraj zastonj.

In reply to by Punisher (ni preverjeno)

Zdravko Lajh (ni preverjeno)

Isto se bo zgodilo z Lentom. Kdo bo parkiral v City-ju, da bo šel na Lent na kavo? Jaz že ne. Se raje odpeljem pod Pohorje...

In reply to by Punisher (ni preverjeno)

Zvegla (ni preverjeno)

Briga me marprom, kaj pa vse ostalo???? Koliko km, goriva in casa vec porabimo vsi obcani, ko je treba vozit naokoli???? Po grobi oceni 16 milijonov evrov vec (recimo da je vpletenih cetrtina prebivalcev in da avto porabi 2x manj od avtobusa). !?!?!?!?

Leka (ni preverjeno)

Ali lahko javno posredujete izračun teh podatkov ?

Zvegla (ni preverjeno)

Ne znas brat? Marprom vodi evidenco prevozenih kilometrov in stroskov za gorivo. Naredili so primerjavo med leti, ko je Koroska bila prevozna in sedaj.

In reply to by Leka (ni preverjeno)

janban

Butast in zanemarjen Jurič bi še kar vozil po strogem centru mesta. Naj si raje pogleda napredna evropska mesta, kjer z vozilom v center skoraj ne moreš več.

Zvegla (ni preverjeno)

Ja in s tem si izlocil celo starejso populacijo, ki ali tezko hodi ali pa je resneje gibalno ovirana...

In reply to by janban

Mb-11 (ni preverjeno)

Točno tako. Zgornji primitivec tega ne bo nikoli dojel.

In reply to by Zvegla (ni preverjeno)

Letanca (ni preverjeno)

Buhtl - daj idi malo samo do sosedov, pa mi pokaži kje je zaprt promet za vse? Saj ne vem al si malo všesjen ali pa bi se moral pogovoriti resno z mamo in stricem zakaj sta te spočela

In reply to by janban

Majka23 (ni preverjeno)

Koncno cez Glavni trg in korosko ne vozijo vec avtobusi, kamioni in traktorji.

Mariborinfo, namesto, da bi iskali pozitivne stvari iscete negativne, zal Ptujceki druga ne znate.

Zvegla (ni preverjeno)

Ampak tudi osebni ne vozijo. Zakaj prepovedat vse? Saj bi lahko bili selektivni.

In reply to by Majka23 (ni preverjeno)

Zvegla (ni preverjeno)

S to "pes cono" je iz centra mesta izlocena celotna starejsa populacija, ki ali tezko hodi ali pa je resneje gibalno ovirana... kot mobilnost se uvajajo skiroji in kolesa, kar je se dodaten minus za starejse. Butale.

Zvegla (ni preverjeno)

S to "pes cono" je iz centra mesta izlocena celotna starejsa populacija, ki ali tezko hodi ali pa je resneje gibalno ovirana... kot mobilnost se uvajajo skiroji in kolesa, kar je se dodaten minus za starejse. Butale.

amarena

Medkrajevni avtobusi nimajo več postaje pri bolnici ali Glavnem trgu. Do Ukc smo starejši iz okolice Mb obsojeni hoditi peš od frizerske šole. To je daleč, če težko hodiš.

Augsburg (ni preverjeno)

Ne razumem najboljše ... Vsi gremo v zeleni prehod, tu pa se zagovarja zapiranje mesta za promet. Ko bo vse na elektriko, kakšen bo argument za zaprtje mesta? Prej je bil hrup, onesnaženje ... Ko bomo vsi v elektrificiranih avtih, bomo imeli vseeno zaprta mesta za promet? Nobene logike ni v tem.

To kaže, da ni absolutno nobene strategije, to so samo neke domislice, da se daje vtis, da se nekaj dela.

Ali je Koroška zaprta ali ne, ni prav nobene razlike. Samo da porabim 5x večjo razdaljo, da pridem v center in vsakič 15 minut več. Skratka: stroški so veliki, korist pa minimalna.

Aja, pa ne pozabimo, da misli oblast delati še podzemni rov pod mestom v stilu Graza. Ja, to pa bo res dosežek ... Samo ne vem, za koga.

Punisher (ni preverjeno)

Za nikogar. Preden bodo ta rov izkopali in spustili v funkcijo, bodo ukinile že el.avtomobile....zaradi elektromagnetnega sevanja...nekaj si bodo že izmislili....

In reply to by Augsburg (ni preverjeno)

Leka (ni preverjeno)

Zvegla poišči strokovni pomoč na psihiatriji.

Mbb (ni preverjeno)

Žvegla kdo ti je kriv ,da si doma na Gosposvetski in Brestrnici ? Kupi si čoln ali počakaj na severno obvoznico ali gondolo na Piramido .

Borut68 (ni preverjeno)

Ma, tu ma ziher Arsenovič prste zraven. Mimo njegovega hotela pa res ne morejo avti ružit! Toliko spomeniško zaščitenih hiš je pokupil, da sam več ne pozna števila...

Jess (ni preverjeno)

Zakaj se neki populisti iz MČ Koroška vrata oglašajo sedaj ,ko je Koroška c. dokončno urejena . Ali gre za rušenje Arsenoviča ali posameznika ,ki ima psihične težave ? Ustanavljam Iniciativo za Koroško in Glavni trg brez avtomobilov !

Milan iz Maribora (ni preverjeno)

Tudi stotine morda tisoče stanovalcev centra in delovnih migrantov vključno z mano je naredilo tisoče dodatnih kilometrov. Prometna ureditev mesta je na veliko delih mesta itak neustrezna, pa ne samo Koroška cesta. Temu morda botruje strokovnost kadra in odločevalcev občine , ki ne zmorejo razmišljati in načrtovati dolgoročno in odločno.

Mbb (ni preverjeno)

Kak si ti pameten ? Zakaj ne greš za župnika ?

In reply to by Milan iz Maribora (ni preverjeno)

Samo ti ... (ni preverjeno)

Milan pelji se čez Rošpoh in Malečnik v Maribor.

sovražim lenuhe (ni preverjeno)

ljudski vrt preselit na toto naso stran mesto pa zažgat

Ninnnnnna (ni preverjeno)

To ni bila dobra ideja, prometno še vedno ne gre skozi

Starejše novice