Vir: Facebook profil A. H.
Uporabnica Facebooka je delila zapis, ki ga je napisala v imenu dveh rešenih srnjakov in naslovila na sosede in lovce. Kot pravi, srnjaka rada raziskujeta okoliške gozdove, zato prosi sosede in lovce za previdnost.

Na družbenem omrežju Facebook se deli zapis krajanke z Vršnika v občini Kungota, ki je maja rešila dva srnjaka, po tem, ko sta ostala brez mame.

Srnjaka Rudi in Vili, ki bosta kmalu stara šest mesecev, še vedno živita pri njej, a ju radovednost včasih zanese od doma. 

V zapisu lovce poziva, da Rudija in Vilija ne ustrelijo. Prav tako prosi sosede za previdnost. Kot pravi, se srnjaka sprehajata po okoliških gozdovih, a se vsak dan vrneta domov. 

Zapis objavljamo v celoti.

»Bil je maj, ko sva mala nebogljena srnjačka stara komaj 14 dni, dobila nadomestno mamo in se preselila na Vršnik, ker najine mame tri dni ni bilo blizu.

Da se predstavima, sva bratca Rudi in Vili in skoraj bova dopolnila šest mesecev, zato sva pa že postala radovedna in raziskujeva najine okoliške gozdove. Prosiva, da so najini sosedje malo previdni in da naju lovci nebi ustrelili. Nosiva začasne modre ovratnice in vsak večer se vračava v najin dom. 

Najina nova mama se je zelo trudila za naju, da zrasteva, se ponoči vstajala, da naju je na tri ure hranila in seveda čez dan tudi, saj sva bila dojenčka. Tudi za cartanje nisva bila prikrajšana in danes je na naju ponosna, ker sva zrasla v lepa njena fanta.«

Komentarji (9)

DENIS1234 (ni preverjeno)

Kapo dol....

UKC (ni preverjeno)

Rudi in Vili pazita se oboroženih pijancev.

pesnitev (ni preverjeno)

Bravo, krušna mamica! Lovci, malo ji prisluhnite, koliko ur je vložila v to, da srnhjačka preživita, vi pa bi v sekundi upihnili njuno življenje...pa taki varuhi narave, ja...

Pohorčan (ni preverjeno)

Toto zeleno, pijano bratovščino bi jaz vse sfockal in zbincal.

pohorskisvizec

A bom spet izbrisan. Divjih živali se ne vleče/nosi domov, se jih pusti kjer so....Narava bo poskrbela za norm. razvoj. V OŠ smo se učili, da se srnine mladiče pusti na miru, se jih ne dotika.....mama srna je gotovo kje v bližini!

Aleša (ni preverjeno)

To je že res,da se jih ne jemlje iz narave, a vprašanje, morda sta res ostala brez mame in takrat je edino humano jima pomagat.

In reply to by pohorskisvizec

pohorskisvizec

Aleša ni res. Večja škoda se naredi živali, ki jo neseš domov( ne rečem recimo ježa). Narava ve kako in kaj.

In reply to by Aleša (ni preverjeno)

Aleša (ni preverjeno)

Bojim se, da zeleno bratovščino ne zanima vse to kaj dosti, ko gre za izpolnjevanje plana. Vsako lovno žival smatrajo za 'njihovo' in ko si bo kak lovski gost iz tujine zaželel njunega rogovja, ju bodo z lahkoto prodali, pa sploh vedeli ne boste.

Surfeiter (ni preverjeno)

In?

In reply to by Aleša (ni preverjeno)

Starejše novice