Vir: Prijedor 24h
Vozniku kombija iz Slovenije so odredili pripor zaradi hude prometne nesreče, ki se je zgodila v Bosni in Hercegovini, in sicer na cesti za Mostar. Življenje je izgubil voznik avtocisterne.

Do tragične prometne nesreče, v kateri je bil udeležen slovenski kombi, je prišlo tik pred prvomajskimi prazniki, v četrtek, okoli 16.20, pri Drežnici. Gre za glavno cesto, ki vodi do priljubljene turistične destinacije, mesta Mostar.

Do prometne nesreče, ki se je končala tragično, je prišlo, ko sta trčila kombi slovenskih registrskih tablic, znamke Renault, in avtocisterna. Cisterna je po silovitem trčenju zapeljala v Neretvo.

Doslej je znano le, da je kombi zavil na nasprotno stran ceste in čelno trčil v cisterno. Kombi slovenskih registrskih oznak naj bi vozil Ptujčan.

Osem Slovencev lažje poškodovanih

V kombiju, ki se je celo prevrnil, je bilo osem Slovencev, vse so prepeljali v mostarske bolnišnice, natančneje sedem v tamkajšnji klinični center, eno pa v lokalno bolnišnico. Vsi naj bi bili lažje poškodovani.

Kot poroča Hercegovina.info, so bila na prizorišču nesreče kar tri reševalna vozila, policija in potapljači, ki so v Neretvi iskali voznika cisterne. Truplo 64-letnika so potapljači našli šele naslednji dan, torej v petek. 

Občinsko sodišče v Mostarju je za slovenskega voznika kombija odredilo 15 dni pripora, kot so pojasnili zaradi okoliščin, ki kažejo na nevarnost pobega. 

Okoliščine nesreče policija še ugotavlja, opravili bodo tudi pregled tehnične izpravnosti vozila.

Starejše novice