Med petimi občinami z najslabšo stopnjo precepljenosti so kar štiri sosednje občine v Slovenskih goricah, ob Juršincih še Cerkvenjak, Sveti Andraž in Sveta Trojica. Župani se na vse pretege trudijo, tudi s plačilom pijače.

Šaljivo cepljenje z alkoholnimi pijačami v Juršincih poteka kar v gostinskem lokalu, kjer so nizko stopnjo precepljenosti v občini izkoristili za obogatitev ponudbe.

»Sputnik, Pfizer, AstraZeneca in Johnson, pa smo rekli mi pa bomo nekaj takega naredili. Šefica je dala predlog in mi se pač cepimo s tem,« nam je nekoliko šaljivo dejala natakarica Marjetka Vičar.

Župan za cepljenje obljubil plačilo pijače

Gostje v Juršincih največkrat naročajo Astra Zeneco. Juršinski župan je sicer za dvig precepljenosti s pravim cepivom vsakemu, ki se za to odloči, obljubil plačilo pijače, a je trenutno na dopustu.

Šalo na stran ... Občani, ki so že cepljeni, pa neslavnega naziva najslabše precepljene občine niso najbolj veseli.

»Mi smo se cepili, tudi ti bi se mogli, zato pa bomo drugi naj***li zaradi takih bedakov. Res, čisto odkrito vam povem,« se je ostro odzvala mimoidoča občanka Juršincev.

»Če se narod misli s tem igrati? Jesen je tukaj, šole se bodo zaprle in spet bomo tam, kjer smo bili pred letom dni ali pa šest mesecev nazaj,« pa je pripomnil starejši gospod.

Marjetka Vičar, natakarica v Juršincih

Na cepljenje, da se izognejo plačljivemu testiranju

Otoček dobre precepljenosti v občini je juršinska enota doma upokojencev, zadnje dni pa se vse več domačinov vendarle odloča za cepljenje, predvsem zaradi službe in napovedanih plačljivih testiranj.

»Odločila sem se, da se bom dala cepiti, zato ker so rekli, da se bo začelo testiranje plačevati in jaz sem bila sedem mesecev in pol doma, pa sem rekla, da se bom dala cepiti,« pravi natakarica v Juršincih.

Občine iz Slovenskih goric v vrhu neslavne lestvice

Sosednje občine v tem delu Slovenskih goric sicer krojijo vrh lestvice z najmanj precepljenimi prebivalci. Juršincem sledi Cerkvenjak, na četrtem in petem mestu pa sta še Sveti Andraž in Sveta Trojica.

Pravega razloga za majhno število cepljenih zdravstveni delavci ne poznajo, prav tako ne župani.

Akcijska ponudba pijač z imeni farmacevtskih podjetij

Tudi v gostinskem lokalu v Cerkvenjaku je akcijska ponudba, poimenovana po farmacevtskih podjetjih, kar pa večine ne prepriča, da bi se cepila s pravimi cepivi.

»Nisem se še cepil in nisem bil okužen. Cepil se bom že enkrat, takrat, ko se bomo vsi mogli,« nam je dejal starejši gospod.

Mobilna cepilna enota za starejše in zaposlene v Avstriji

V Cerkvenjaku so v zadnjih tednih sodelovanju z lenarškim zdravstvenim domom pred občinsko zgradbo že večkrat postavili mobilno cepilno enoto, ki naj bi vendarle pomagala povišati delež precepljenih.

»Kar nekaj je starejšega prebivalstva, ki težje pride do Lenarta, tudi naši ljudje so zaposleni v Avstriji, ne vem pa, kje so še drugi razlogi, da nimamo take precepljenosti, kot mogoče že v nekih urbanih okoljih,« nam je povedal župan Cerkvenjaka Marjan Žmavc.

Marjan Žmavc, župan Občine Cerkvenjak

Skupni poziv županov občin Upravne enote Lenart

Razlog za cepljenje je bil do zdaj večinoma služba ali dopust.

»Že maja sem se cepil, tako da nimam nobenih problemov. Nisem imel nobenih pomislekov, ker sem bil tudi v Turčiji na dopustu in je bilo to tudi potrebno,« nam je v Cerkvenjaku pojasnil eden izmed gostov gostinskega lokala.

Župani Upravne enote Lenart so pred dnevi v skupnem pozivu svoje občane ponovno nagovorili, naj se cepijo, o morebitnih pomislekih in vprašanjih pa se pogovorijo predvsem s svojim osebnim zdravnikom.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Viznik (nepreverjen)

Vi se kar cepite z tem jaz se raje s pirom hahaha pa mi nic ni

Danvid (nepreverjen)

Pa naj se zapre,z maskami v šolah sedet itak ni za živet.Če mislite da bom moje dobro zdravje zamenjal za cepivo in pir ste pa res teleti.Vsi ki promivirate cepivo kot nek zastonj aperitiv vas bi morali kazensko preganjat.po svetu so milijonske demonstracije 'no samo o tem tu ne biste brali.komaj čakam na jesen ,da vas odgovorne bomo pohodli kot mrčes.

pohorskisvizec

Kakšna frizurca, pa mišelinke natakarce...jeee

Danvid (nepreverjen)

+++++++++++++

In reply to by pohorskisvizec

pohorskisvizec

Ziko, nosiš štafeto še vedno, se ti kolca po svinčenih časih?

Koncajte novin… (nepreverjen)

Žalost brez meja, da ponujas pijačo za cepljenje. Cepiti bi se morali za res nevarne bolezni, ne pa zato, da gremo v gostilno in na žur. Hodim na onkološki, sami hudi bolniki, a pct ni potreben, ker vsi vemo kako hudo smo bolni in se prehlada zares nihče ne boji. Kaj bi dali za malo smrkanja in kihanja, da bi le ne imeli te strašne bolezni. Še najbolj zavedeni sedaj vemo da je covid donosen posel za nekatere in prikladna stvar, da nas ustrahujejo in zapirajo.

JJ (nepreverjen)

Šmarnica je zakon .

Ragnar The Gread (nepreverjen)

Genocidniki, tika taka

Andreass (nepreverjen)

Tako se streže,za vlado mam pa jaz polno cisterno koktejla dobr premešanga

Starejše novice