Foto: Osnovna šola Breg
Ptujski osnovnošolci so se ponovno podali na tekmovanje v robotiki. Tokrat na Finsko in tudi tokrat niso razočarali.

Iz Dunaja so poleteli proti Helsinkom, pot pa so nadaljevali v Lahti. Od tam so se učenci odpravili do začasnih domov v Orimattili, kjer so se lahko pripravili na tekmovanje VEX IQ.

Iz Slovenije sta nastopili dve ekipi. Ugotovili so sicer tudi, da roboti niso prestali napornega potovanja, kar pomeni, da so morali učenci robote pred tekmovanjem še popraviti.

»Naši mladi breški robotiki so takoj stopili v akcijo in so skrbno pregledali in popravili sleherno poškodbo na svojih robotih. Skupaj so iskali rešitve in nudili neomajno podporo drug drugemu.

Kljub pritisku se je trud naših učencev obrestoval. S trdno predanostjo in vztrajnostjo jim je uspelo popraviti poškodovane robote. Ko se je tekmovanje začelo, sta naši ekipi ponosno predstavljali Osnovno šolo Breg, Ptuj in Slovenijo, njihovi obrazi pa so žareli od samozavesti,« so sporočili iz breške šole. 

Domov so prinesli nagrado

Ekipa Team Wall-e - 22500C, v kateri so bili Erin, Vita in Simon, je med 18 ekipami zmagala in osvojila nagrado za timsko delo.

»Poleg veselja zaradi zmage je tekmovanje ponudilo neprecenljivo priložnost za povezovanje z drugimi navdušenci nad robotiko in učenje drug od drugega. Naslednji dan smo udeležili odlične delavnice in izdelave bluetooth zvočnikov na njihovi osnovni šoli, tako da smo še razširili svoje znanje in spretnosti,« so še razložili na breški šoli.

A časa za počitek ni. Že kmalu se bodo udeležili tekmovanja Slovenian Open VEX IQ Competition 2023-2024 Full Volume v mesecu januarju, na katerem v telovadnici breške šole pričakujejo 24 ekip iz osmih držav. 

Starejše novice