Vir: SeneCura
Mariji, ki bo letos dopolnila 90 let, je dom starejših uresničil dolgoletno željo. Ob pomoči helikopterja slovenske vojske je namreč obiskala Triglav.

V okviru različnih aktivnost v domovih starejših občanov SeneCura Maribor, Vojnik in Radenci za svoje stanovalce nekajkrat letno izpolnjujejo tudi tako imenovane Srčne želje. 

Letos so izpolnili že dve, tretjo pa so izpolnili Mariji Teržan, ki bo letos dopolnila 90 let, stanovalki SeneCura doma starejših občanov Maribor.

Vir: SeneCura

Ob pomoči helikopterja obiskala Triglav

Za gospo Teržan je bil polet na Triglav popolno presenečenje. Kot so sporočili iz doma starejših, je bila zelo ganjena in dejala, da ni pričakovala, da se ji bo ta želja kdaj uresničila. 

»Z letalom sem že letela v Grčijo, moja dolgoletna želja je bila, da bi se pred 90. rojstnim dnevom s helikopterjem povzpela na Triglav. Vesela in hvaležna sem, da se mi je srčna želja uresničila v spremstvu hčerke,« je povedala. 

Vir: SeneCura

Vsakemu stanovalcu želijo uresničiti želje

»V SeneCura domovih smo doslej uresničili že veliko drobnih srčnih želja, ki so ogrela srca stanovalcem in vsem nam, ki smo z veseljem naredili vse potrebno, da so se želje uresničile. Vozili smo se z vlakcem Jurčkom po Mariboru, nekateri so se želeli peš napotiti na Pohorje, se vozili z motorjem, poleteli z balonom, pojedli dobre domače sladice, obiskali domačijo, obiskali Mariborski park s Tremi ribniki, šli na ribičijo, se razvajali z različnimi sprostitvenimi masažami, manikuro in pedikuro, obiski muzejev razstav,« je pojasnila poslovna direktorica SeneCura za Slovenijo Sanda M. Gavranovič.

Dodaja, da želijo vsakemu stanovalcu izpolniti vsako leto vsaj eno srčno željo. Te izpolnjujejo znotraj programa in njihovega slogana oziroma vodila Blizu ljudem.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
božidar (nepreverjen)

morda je bila partizanka hm

Starejše novice