Bliža se dan spomina na preminule svojce in prijatelje, ko številni ljudje obiščejo grobove svojih bližnjih, prižigajo sveče in prinašajo cvetje. Letošnji praznični dnevi bodo gotovo drugačni.

Pogrebno podjetje Maribor opozarja, da od spremembe, ko ni več možno prehajanje občin, obisk grobov ni več izjema. Dovoljenje ima samo tisti, ki je najemnik ali plačnik najema za grob. Torej ena oseba, kadar gre za prehod občine. 

V isti občini so obiski pokopališč dovoljeni v skupini do največ šest oseb, ob upoštevanju priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Več se jih lahko zbere le, če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva. 

Zadrževanje na pokopališčih in pred njimi je, upoštevajoč odlok o omejitvi gibanja, mogoče le od 6. do 21. ure.


Obvezna je uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza tudi na pokopališčih kot to velja za vsa gibanja in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih. Upoštevati je potrebno zadostno medosebno razdaljo.

»Praviloma na pokopališča prihajajo starejše generacije, ki so v tem trenutku najbolj izpostavljene in najbolj ogrožene, zato se priporoča, da se v izogib gneči konec tedna, obiske grobov opravi pred dnevom spomina na mrtve ali pa po 1. novembru,« dodajajo na Pogrebnem podjetju Maribor.

V pokopališki pisarni Pogrebnega podjetja Maribor bo mogoče 31. oktobra dobiti informacije med 8. in 12. uro, na 1. november preko infomata in dežurnega telefona.
 

Komentarji (1)

nagajivček (ni preverjeno)

Škratek bo dobil visoko odškodnino, čeprav že dolgo počiva, morilec pa baje še ni crknu ! Soseda, bliža se čas obračuna, ker so ti rdeći prasci ukradli otroka (2) Niso nobeni koroški dečki, ampak Velenjski ! Boh te nima rad !

Starejše novice