Študentska organizacija Univerze v Mariboru poziva Mestno občino Maribor, da tudi v novem letu ohrani brezplačna parkirna mesta v okolici Fakultete za naravoslovje in matematiko, Pedagoške in Filozofske fakultete.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru je na Mestno občino Maribor in župana Sašo Arsenoviča naslovila poziv, da ohrani brezplačna parkirna mesta na območju fakultet v okolici študentskega naselja Gosposvetska. 

Po navedbah več medijev Mestna občina Maribor z novim letom uvaja plačljivo parkirno cono na Koroški cesti. Kot so zapisali, to študentom predstavlja veliko breme.

»Brezplačna parkirišča spodbujajo dostopnost do izobraževanja«

»Razumemo, da so parkirišča omejen vir in da je potrebno najti ustrezno rešitev za njihovo uporabo, kljub temu pa bi želeli predlagati premislek o možnosti, da se tudi v prihodnje parkirišča v bližini kampusa ohranijo brezplačna,« je povedal David Bohar, predsednik Študentske organizacije Maribor. 

Dodaja, da je študentski čas za marsikaterega študenta obdobje finančnih izzivov in plačevanje parkirnine jim lahko predstavlja dodatno finančno obremenitev. 

»Menimo, da brezplačna parkirišča spodbujajo dostopnost do izobraževanja, saj študentom omogočajo lažji in cenejši dostop do kampusa, predvsem tistim, ki se dnevno vozijo v Maribor iz drugih krajev,« je še dejal.

Verjamejo, da sodelovanje med vsemi akterji in študentsko populacijo lahko pripelje do ustreznih rešitev.

Za pridobitev dovolilnic potrebno stalno prebivališče v Mariboru

V študentski organizaciji izpostavljajo, da naj bi bile po navedbah občine sicer na voljo ugodne dovolilnice, vendar je za pridobitev teh potrebno stalno prebivališče v Mariboru – česar pa študentje, ki se vozijo v Maribor in tisti, ki prebivajo v Študentskih domovih seveda nimajo. 

Na voljo so sicer tudi parkirna mesta v okolici UŠČ Leona Štuklja, vendar so ta že sedaj zelo zasedena.

Študentska organizacija Maribor je ob tem naslovila tudi predstavnike Univerze v Mariboru, tako rektorja, kakor dekane vseh treh fakultet, da se vključijo v reševanje omenjene problematike.

Za komentar na omenjeno pismo smo se obrnili tudi na Mestno občino Maribor. 

Njihovo pojasnilo, ali res nameravajo širiti plačljiva parkirišča na omenjene lokacije v bližini fakultet, objavimo, ko prejmemo odgovore na naša novinarska vprašanja. 

Komentarji (16)

bog i batina (ni preverjeno)

Študenti včasih nismo imeli za pecikl....sedaj pa vsak svojega plehnatega konjička.

ovi (ni preverjeno)

..in to ne Yugota iz ivše Yuge . Bemfla . kak prozorno,,,madžari...poglej Pristan - kdose žehrši tam?

cccc....govedo...(žalitev za kravce in bikiće) btw

In reply to by bog i batina (ni preverjeno)

Politik (ni preverjeno)

Ni druge kot da se z glasovanjem in glasom ulice rešimo tega župana z njegovimi priležniki.

ovi (ni preverjeno)

cccc...
https://www.youtube.com/watch?v=thJgU9jkdU4

Maš politik, dovolj vlke naravnezize ? niamaš. Zato si afnaPolitik .

In reply to by Politik (ni preverjeno)

kar_nekdo (ni preverjeno)

Se absolutno strinjam..
Kot sem že marsikje opozoril, naj se novinarji malo pozanimajo o zaposlovanju v Snagi... Je direktor dobil ukaz od župana, da MORA zaposlit njegovega prijatelja, ki je btw nesposoben, kot njegovo desno roko?!? Pa tip nima pojma!!!
Pa bo sedaj nadrejeni ljudem, ki so dejansko spravili Snago na zeleno vejo...

In reply to by Politik (ni preverjeno)

študentka_x (ni preverjeno)

ampak potem tudi v bližini ostalih fakultet, a ne? Ali to velja samo za ene? V bližini medicinske kasirajo na polno... pa še kje drugje tudi.

ovi (ni preverjeno)

v bližini medicinske maš europark- zamudiš prvo predavanje in to je to (će že hodiš na medicinsko, ala?)

In reply to by študentka_x (ni preverjeno)

BOG I BATINA (ni preverjeno)

Če imaš, kot študentka denar za avto, še pa parking plačaj.

In reply to by študentka_x (ni preverjeno)

BOG I BATINA (ni preverjeno)

in še....že razmišljaš s tipično zdravniško-naduto demagogijo....takoj se ti zdi, da se ti godi krivica...in to boš terala prav tja do penzije.

In reply to by študentka_x (ni preverjeno)

J. Rambo (ni preverjeno)

Od kdaj je dostopnost do izobraževanja povezana z avtom. Včasih so bili ljudje brez avtov in bistveno bolj izobraženi kot današnja mladina. Če ima denar za avto lahko plača tudi parkiranje. Če samo pogledaš vozni park študentov, vidiš da je bistveno boljši kot pred marsikaterim podjetjem. Uporabljajo naj javni prevoz Če si ob BMW-ju ne morejo privoščiti plačila parkirnine, pa še pripeljali bi se vsi do vhoda fakultete. Dobra rešitev bi bila vzpostavitev con na obrobju mesta z parkirišči in javnim prevozom.

Surfeiter (ni preverjeno)

Zadeva je preprosta in prostora za izsiljevanje študentov v smislu dostopa do izobraževanja z avtom v predavalnico ni ... diskriminacija oz. ločevanje prebivalstva po kakršni koli osnovi je z ustavo prepovedana ... parkirajte svoje avtomobile v Rogozi v šoder jami ter pridite na predavanja z busom ...
... v bližini naravoslovne fakultete na ovinku, so naši vrli mladci, cvetober intiligence ter pameti, naši bodoči voditelji na vsej področjih, uzurpirali neograjeno privatno parcelo ter jo z parkiranimi avtomobili spremenili v blatno njivo ... ta parcela se na nepremičninskem oglasniku prodaja za 2 milijona EUR ... jebe se njim ...

ovi (ni preverjeno)

surfić - tokrat se strinjam s tabo - btw. - da ne govorimo o "koroški deklici", kateriste pizduni amenili toooliko placa v medijih - skrbništvo pa to...je umrla (Maribor 24.com);
Maš ksiht ?

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

ovi (ni preverjeno)

berilomentarspodaj- maš ksiht ?

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

janban

Študenti rabijo denar za alkohol in drogo.

ovi (ni preverjeno)

...ti pa si ga zaslužil s scanjem po primeru Koroške deklice - bomo videli, kak boš spal...

In reply to by janban

ovi (ni preverjeno)

te obiščem ponoči

In reply to by ovi (ni preverjeno)

Starejše novice