Slovenjgraški župan Tilen Klugler je dobil najvišjo oceno med župani 11 mestnih občin, koprski župan Aleš Bržan pa najslabšo, je pokazala letošnja raziskava zadovoljstva z delom županov, ki jo je za Nedeljski dnevnik izvedla agencija Ninamedia.

Slovenjgraški župan Tilen Klugler je najboljše ocenjen župan v zadnjih štirih letih, odkar Ninamedia opravlja tovrstno raziskavo. Občani Mestne občine Slovenj Gradec so Tilnu Kluglerju, ki občino vodi od leta 2018, namenili visoko oceno 3,96, kar ga je z lanskega sedmega mesta izstrelilo na sam vrh lestvice, poroča STA.

Tudi sicer je Klugler najboljše ocenjen župan v zadnjih štirih letih, odkar agencija Ninamedia opravlja raziskavo zadovoljstva med župani. Dobil je namreč višjo oceno od ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki je bil lani na vrhu lestvice z oceno 3,73, in višjo oceno od ptujske županje Nuške Gajšek, ki je leta 2019 z oceno 3,76 ugnala vse moške kolege na čelu mestnih občin.

Po raziskavi sodeč je Klugler svoje občane navdušil predvsem z gradnjo stanovanj in obnovo mesta, po drugi strani pa mu najbolj zamerijo hvaljenje in arogantnost ter vplivanje drugih oseb.

Mariborčani Sašo Arsenoviča umestili na deveto mesto

Medtem preboj nikakor ne uspe koprskemu županu Alešu Bržanu, ki je bil sicer ves čas na repu lestvice, tokratna raziskava pa ga je umestila na povsem zadnje mesto. Bržan je tudi edini župan, ki v raziskavah še ni dosegel ocene 3. To je letos recimo uspelo mariborskemu županu Saši Arsenoviču, ki je bil lani zadnji. Letos so ga občani Maribora ocenili z oceno 3,21 in je tako splezal dve mesti višje, na deveto mesto.

Aleš Bržan pa je v letošnji raziskavi sicer dosegel svoj najboljši rezultat, saj so bili lani in predlani z njegovim delom še bolj nezadovoljni. Iz raziskave izhaja, da Koprčani v dobro županu Bržanu štejejo razvoj podeželja in participativni proračun, najbolj pa mu zamerijo neodločnost in nesposobnost, upočasnjen razvoj občine in preveliko ukvarjanje s prejšnjim županom.

Nuška Gajšek na sedmem mestu, a bi bila ponovno izvoljena

Vrstni red županov glede na dobljene ocene je naslednji: župan Slovenj Gradca Tilen Klugler (ocena 3,96), Ljubljane Zoran Janković (3,79), Velenja Peter Dermol (3,58), Celja Bojan Šrot (3,55), Novega mesta Gregor Macedoni (3,41), Murske Sobote Aleksander Jevšek (3,39), Ptuja Nuška Gajšek (3,37), Nove Gorice Klemen Miklavič (3,29), Maribora Saša Arsenovič (3,21), Kranja Matjaž Rakovec (3,17) in Kopra Aleš Bržan (2,93).

Sodeč po tokratni raziskavi bi bili ponovno izvoljeni samo štirje aktualni župani. To so slovenjgraški župan Klugler, ki bi ga ponovno volilo 71 odstotkov vprašanih, ljubljanski župan Janković, ki ohranja podporo 61 odstotkov vprašanih, novomeški župan Macedoni, ki bi ga ponovno volilo 52,8 odstotka vprašanih, in ptujska županja Nuška Gajšek, ki bi jo ponovno podprlo 51,9 odstotka vprašanih.

Merjenje kontinuirane raziskave je agencija Ninamedia opravila med 5. in 25. januarjem letos. Vzorec po vsej državi je obsegal 14.450 oseb. Delo županov so sodelujoči ocenjevali z ocenami od 1 do 5, pri čemer 1 pomeni zelo neuspešno, 5 pa zelo uspešno.

Komentarji (5)

Franc s Piramide (ni preverjeno)

Arsenonovičevo ima župana, ki so ga ocenili s trojko. Bi rekel, da si še tolko ni zaslužil. (Pod)Povprečen župan.

Default (ni preverjeno)

Cefur ne dela nic dobrega

Marburg ad drau (ni preverjeno)

Aleksander Arsenovic zagotovo nikoli vec ne bo zupan maribora-znan je kot najbolj nepriljubljen zupan v zgodovini marburga....to se je lahko videlo ze po glasovih zadnjih volitev-aleksander-kangler....arsenovic'-tudi kot obcan maribora je aleksander zelo nezazeljen!!!!bo koncal kot propadli gostinec-nazadnje mu bodo vse pobrali in se zena mu bo odsla.....kdor gradi imperij na podkupovanju diktaturi sleparijah lazeh in goljufijah se mu slej kot prej sesuje!!!!!to je spiritualnost-brez skrbi bodite prebivalci marburga-aleksander arsenovic nikoli vec ne bo zupan!!!!

Majcija (ni preverjeno)

bravo-marburg-odlicno ste napisali-med drugim -vsi dobro vemo da Vecer-subliminarno podpira in povelicuje aleksandra arsenovica-vecer o njemu pise take clanke da ga hvali in povzdiguje!!!!!resnica je seveda drugacna-arsenovica v mariboru noce za zupana vecina ljudi in to je dejstvo!!!!in nikoli vec ne bo zupan-tako kot ste napisali bo kar vredu-propadli gostilnicar!!!!!!13 milijonov kreditov ima-ha ha ha-13 milijonov!!!!!!in se hoce igrat biznismena-ha ha ha-zlato pravilo v biznisu-ce ne znas igrati igre-ne igraj igre!!!!tako enostavno je to......

In reply to by Marburg ad drau (ni preverjeno)

Zoki lj (ni preverjeno)

Maribor kak ste glupi-vladam vam -kradem denar iz razpisov-podrazil sem vam parkiranje-zaprl sem vam korosko cesto ker pred mojo gostilno koper se ne bodo vozili avtomobili-rdecemu krizu sem vzel sredstva-povecal sem placljive povrsine za parkiranje-hkrati vam hinavsko dajem drobtinice-v mariboru bo se vec revezev- to vam zagotavljam-vas ......

Starejše novice