Začenja se evropski teden mobilnosti, v katerem bo letos sodelovalo rekordnih 77 slovenskih občin. V Mariboru ob številnih aktivnostih na dan brez avtomobila brezplačno z avtobusom.

Rdeča nit letošnjega evropskega tedna mobilnosti je Združuj in učinkovito potuj. S tem nas želi spodbuditi, da bi na vsakodnevnih poteh kombinirali več okolju prijaznih načinov premikanja. Letošnji evropski teden mobilnosti je že 17. po vrsti, njegov namen pa je predvsem spodbujanje trajnostnega mestnega prometa in zmanjšanje emisij. Skupno ga bo obeležilo več kot 2400 mest po Evropi.

Po celi Evropi bodo organizirani dnevi brez avtomobila, tretje leto zapored pa bo potekal tudi evropski dan brez smrtnih žrtev na cestah, ki opozarja na cestnoprometno varnost. 

Na dan brez avtomobila brezplačni mestni avtobus

Mestna občina Maribor bo v prihajajočem tednu izvedla več dejavnosti promocije mestnega potniškega prometa, zdravega načina življenja, trajnostne mobilnosti invalidov, zelenih parkirišč in tudi športnih aktivnosti za mlajše.

Na Trgu generala Maistra bo ves teden potekal »Parkirni dan« s preureditvijo parkirnih mest v prostor za sprostitev in zabavo ter Bajk kuhna s kolesarskim trenažerjem. Ves program evropskega tedna mobilnosti v Mariboru je dosegljiv na tej povezavi.

Na dan brez avtomobila, v petek, 21. septembra, bo v Mariboru brezplačen potniški promet na vseh linijah mestnega avtobusa.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice