V Socialno varstvenem zavodu Hrastovec so bili v petek obveščeni o pozitivnem brisu na koronavirus pri eni od stanovalk na Varovanem oddelku 1.

Takoj so pristopili k predvidenim ukrepom in so vse stanovalce in zaposlene na Varovanem oddelku 1 in 2 testirali.

Rezultati stotih testiranj so na žalost pokazali še dva pozitivna brisa pri stanovalcih in petih zaposlenih.

Stanovalka, ki je bila prva okužena se zdravi v covid bolnišnici v Brežicah. Ostala dva stanovalca sta enako kot pozitivni zaposleni v samoizlaciji in se počutijo dobro ter ne kažejo simptomatskih znakov okužbe, so sporočili iz Socialno varstvenega zavoda Hrastovec.

Po navodilih infektologa preverjajo svoje morebitne kontakte

Ostali potrebni odvzemi kakor tudi ukrepi se bodo izvajali v skladu z navodili pristojnega epidemiologa in infektologinje. Sprejeli so vse predvidene ukrepe za preprečitev širjenja okužbe v zavodu v skladu z njihovim načrtom preprečevanja širjenja okužbe.

Situacijo trenutno obvladujejo in imajo dovolj zaščitne opreme, zaenkrat uspejo organizacijsko tudi s kadrovskega vidika. O nastali situaciji je bil obveščen tudi župan Občine Lenart Janez Kramberger, ki je takoj ponudil pomoč Civilne zaščite.

Lokalna skupnost je v neposredni bližini pomagala zagotovitvi prenočišče za zaposlene, ki se po končanem delu ne želijo vrniti domov.

Starejše novice