Mestna občina Maribor bo tudi letos sodelovala v kampanji Evropski teden mobilnosti, ki ima za cilj spodbujanje trajnostne mobilnosti.

Teden mobilnosti je najbolj razširjena kampanja na področju trajnostne mobilnosti na svetu, ki vsako leto poteka med 16. in 22. septembrom.

Mestna občina Maribor se mu pridružuje tudi letos, lani pa je celo prejela priznanje za najaktivnejšo slovensko občino v kampanji.

Pester program za teden od 16. do 22. septembra

Dogajanje v Mariboru se bo pričelo v sredo, 16. septembra, s kolesarskim zajtrkom, ko bodo na različnih lokacijah v mestu, kolesarjem delili zajtrk z rogljički, s sadjem, sokom in kavo, in mobilno kolesarsko delavnico za hitri pregled in manjša popravila koles.

Postavili bodo tudi petnajst urbanih peškažipotov za obveščanje o oddaljenosti pomembnih točk v mestu. 

Z invalidskimi vozički in napisi 'Pridem takoj' bodo zasedli pet parkirnih mest. Z akcijo želijo opozoriti na pomanjkanje parkirnih mest za invalide in na pogostost parkiranja na teh mestih s strani drugih voznikov.

Pestro dogajanje se bo nadaljevalo tudi v četrtek in v petek, ko bo Glavni trg v mestu zavzela kolesarska parada. Zanimivo bo tudi v soboto, odpravili se boste recimo lahko na kolesarski izlet, ki bo vodil po poteh cepičev Stare trte, ali pa se podali na kolesarski lov za zakladom

Vse ostale dogodke v sklopu Evropskega tedna mobilnosti 2020 v Mariboru si lahko ogledate na tej povezavi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice