Slika je simbolična.
Univerzitetni klinični center Maribor je po ocenah v prvih petih mesecih letošnjega leta pridelal okoli 6,6 milijona evrov presežka odhodkov nad prihodki.

Svet zavoda je v četrtek izrazil pričakovanje, da bodo predlagani ukrepi za izboljšanje poslovanja dopolnjeni z dodatnimi ukrepi s ciljem, da se obvladuje likvidnost kliničnega centra.

Glavni razlog za izgubo je stavka sindikata Fides

»Izpad delovnega programa zaradi stavke zdravnikov, ki traja že od začetka leta, je kljub vsem prizadevanjem še vedno tisti razlog, da nam ni uspelo realizirati načrtovanega programa in na ta način pridobiti načrtovanega prihodka, ki bi lahko zagotovil uravnoteženo poslovanje,« je uprava Univerzitetnega kliničnega centra Maribor zapisala v gradivu za sejo sveta zavoda.

Direktor Vojko Flis je ob tem predstavil seznam ukrepov za izboljšanje poslovanja v letošnjem letu. Poudarja, da Univerzitetni klinični center Maribor kljub izgubi trenutno nima likvidnostnih težav in tekoče poravnava obveznosti do države, dobaviteljev in zaposlenih.

V UKC Maribor želijo čim hitrejši konec stavke

Kot izhaja iz gradiva za sejo sveta zavoda, bodo vztrajali pri povečanju realizacije programov tako v rednem delovnem času kot tudi v popoldanskem času, v okviru katerega izvajajo programe po podjemnih pogodbah. 

»V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor si želimo, da bi se stavka zdravnikov, ki povečuje nedopustno dolge čakalne dobe, čim prej končala,« so zapisali.

Preostanek izgube bodo poskušali pokriti z varčevalnimi ukrepi pri odhodkih, kot so posredovanje dokumentacije pacientom in poslovnim partnerjem preko elektronske namesto klasične pošte, varčevanje z energijo, iskanje najcenejše košarice živil, najemanje študentov le za najbolj nujna dela, nadomeščanje strokovnih srečanj z videokonferencami, racionalizacija naročil na laboratorijske preiskave in izvedba samo nujnih vzdrževalnih del.

Komentarji (13)

Šumar (ni preverjeno)

No pa naj Fides pokrije razliko...

Šumar (ni preverjeno)

In zasebniki... Z večmiljonskimi dobički...

In reply to by Šumar (ni preverjeno)

janban

Pa nehajte že klatit neumnosti. Zubati, ki ga je za direktorja nastavil palček Golob je nesposoben. Stavka mu je priročen izgovor. Že prej ko je bil direktor, je imel izgubo

janek_1 (ni preverjeno)

vazno za osebe v belih plascih vlecejo bajne place in dopuste na leto kar nekaj krat v toplih krajih. Revezi pa doma sedijo in cakajo na vrsto pri dohtarjih,... smradi.

Xy1962 (ni preverjeno)

Za nedelo imajo previsoke plače,naj jim kar Fides pokrije izgubo.

Ip (ni preverjeno)

Stanje tam notri je kaotično. Kak se sploh še znajdejo.

xxxtinca (ni preverjeno)

lani smo imeli uspešnega direktorja in ukc je posloval pozitivno,potem pa ga je golob vrgel čez ramo in dobili smo tega ki je ustvaril šest miljonski primanjklaj v prvih petih mesecih.krivi pa so vsi drugi samo on ne.

Nepotreben center (ni preverjeno)

Manji obseg poslovanja, zapreti nepotrebne ambulante

pohorskisvizec

Kaj sem pred kratkim napisal.Flisek si zobe ne zna urediti, kaj bo on vodil bolnico.Nesposoben je!

Komunjara (ni preverjeno)

Kake te maš ti zobe, če že klatiš take?

In reply to by pohorskisvizec

Izgube so dokaz (ni preverjeno)

- nepotrebnosti
- slabega upravljanje
- zdravnikom dati odpoved in po potrebi prakse
vpoklic kot zdravnik s.p. (podjetnik)
- delitev ambulant z drugimi bolnicami - opremo se kupi samo enkrat
- nerentabilnost opreme
- nerentabilnost stavbe

Jopisis (ni preverjeno)

Zdaj pa naj vse to vrnejo, zarubit vso premoženje in kazensko jih ovadit pi vrsti.

Samo ambulantn… (ni preverjeno)

Zapret nepotrebne bolnice in zarubit ukradena sredstva kazensko pregnat in zapret korupcijske goljufe

In reply to by Jopisis (ni preverjeno)

Starejše novice