Slika je simbolična.
Previdno, danes bo izredno vroč dan!

Danes bo povečini sončno, čez dan bo občasno zmerno oblačno. 

V hribovitem svetu popoldne in zvečer ni izključena kakšna ploha ali nevihta. Zapihal bo zahodni veter. 

Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 34 stopinj Celzija.

Jutri krajevne plohe in nevihte

Jutri zjutraj bodo v severnih krajih možne posamezne nevihte. Čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva, popoldne in zvečer bodo krajevne plohe ali nevihte. Ponekod bo zapihal vzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 21, najvišje dnevne od 23 do 29 stopinj Celzija.

Na Hrvaškem vrhunec vročinskega vala

Na sosednjem Hrvaškem se obeta deloma ali večinoma sončno in vroče vreme z vrhuncem vročinskega vala. Temperature se bodo gibale med 35 in 40 stopinj Celzija.

Priporočljivo je izogibanje zadrževanju na prostem v najtoplejšem delu dneva ter povečan vnos tekočine, da se izognemo morebitnim zdravstvenim težavam zaradi visokih temperatur.

Notranjost Dalmacije in Dalmacija je pod rdečim opozorilom, zato tam pričakujejo temperature nad 39 stopinj.

Drugi deli Hrvaške so pod oranžnim opozorilom, tam pričakujejo temperature nad 35, 36 stopinj, možne pa so tudi močnejše nevihte.

Nad Hrvaško je tudi velika količina saharskega peska, ki ga bo danes več kot včeraj.

Na Jadranu bo vreme bolj sončno in stabilnejše, ob krajevno močnejšem razvoju oblačnosti pa so na severnem delu obale možne plohe. Pihal bo občasno zmeren severovzhodni veter, na Jadranu pa severozahodnik, ki bo popoldne občasno okrepljen.

Jutranje temperature zraka se bodo gibale med 18 in 23 stopinj Celzija, na obali in otokih pa bo topleje, med 23 in 28 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo večinoma od 30 do 35 stopinj Celzija.

Starejše novice