Močno je poškodovana streha, letališče zaprto.

Včerajšnje neurje z močnim nalivom, točo in vetrom, ki je približno ob 17. uri zajelo občine na območju Maribora in se nato razširilo po osrednjem in vzhodnem delu države, je  močno poškodovalo letališče Edvarda Rusjana v Mariboru.

Vodja letališča Smiljan Kramberger je za 24ur.com povedal, da je naliv spremljala toča, ta pa je poškodovala streho in posledično zamašila vse odtočne jaške. 

»Voda je vdrla v celoten objekt, namočena je vsa toplotna izolacija, vse gips plošče,« je dejal Kramberger. Potrebno bo menjati tudi streho, je pridal.

»Ko smo začeli zapirati letališče, se je začelo dogajati, tako da so naši zaposleni takoj hiteli pospravljati, umikati stvari in zaščititi računalnike.« A le v le pičlih 15 minutah je toča, velika med pet in sedem centimetrov, uspela poškodovati nov terminal.

Namočilo je tudi računalniško opremo in elektrovode, v kakšnem stanju je to, kar šele preverjali, ampak Kramberger je prepričan, da je škoda »ogromna, vsaj milijonska«, še poroča 24ur.com.

Danes in jutri bo letališče ostalo še zaprto, s ponedeljkom pa bi letališče lahko že začelo obratovati.

Komentarji (4)

Inšpektor Goflja (ni preverjeno)

Ja, tak je, če ti zidarji sezidajo hišo iz kartona. Kak že gre ona pravljica o treh pujskih in volku?

Politik (ni preverjeno)

kaj te mate to ?šotor postavljen,V to letališče je bilo že toliko denarja vloženega pa kar ne gre.Zaprite vse skupaj.

pohorskisvizec

Kaj so gradili iz kartona in plastelina?

Revoz (ni preverjeno)

LE. ZA. KOGA. BOGA. SO TO. LETALIŠČE PRENAVLJALI ZAPRAVILI MILIJONE CE PA NE OBRATUJE ZE 10LET NO KOMENT. HVB. ZAPRET KONEC DEBATE. ENI SE SE OKORISCAJO KO VIDIM KOK ZAPOSLENIH HEE OD KJE JIK DENARCE.. JA ZJ BOSTE POKASIRALI OD ZAVAROVALNICE. ZAPRET PODRET VSE SKUPAJ IN VRNIT KMETOM ZA OBDELOVALNE POVRŠINE. VEC KORISTI.

Starejše novice