Minulo nedeljo je v Slovenijo iz Avstrije pripotovalo 27 slovenskih državljanov, ki so bili nameščeni v 14-dnevno karanteno v Dolgi vasi pri Lendavi, vsem so odvzeli bris in jih testirali na koronavirus. Sedaj so znani rezultati.

Gre za 25 občanov lendavske občine, ena oseba je iz občine Velika Polana in ena iz ljutomerske občine. Njihovo vrnitev je organiziralo slovensko veleposlaništvo na Dunaju v sodelovanju s pristojnimi avstrijskimi organi in hrvaškim veleposlaništvom.

Pomurci so v karanteni v eni izmed gostiln, aktivnosti za njihovo namestitev v domači občini pa je sprožila lendavska občina. 

Domov so se vrnili okuženi

Lendavski župan Janez Magyar je poudaril, da gre za domače ljudi, ki so tudi naši davkoplačevalci in so bili v Avstriji zadnja dva tedna v karanteni. Pomurci, ki so v karanteni, so delali v avstrijskih krajih, kjer je žarišče novega koronavirusa na Tirolskem

Nacionalni inštitut za javno zdravje je ob 22.30 sporočil, da so znani rezultati njihovega testiranja, ki so pokazali, da je med njimi sedem pozitivnih na koronavirus. Po navedbah Nacionalnega inštituta za javno zdravje se sicer vsi počutijo dobro.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice