Kakšno je življenje v hotelski karanteni, je z nami delil novinarski kolega iz Velenja.

Kolega iz novinarskih vrst je bil na letalu, ki je pred dnevi priletelo iz Madrida. Pretežno gre za študente in mlade športnike, med njimi je tudi Zoran Dragić.

Pravi, da so jih namestili v hotel Paka v Velenju, ki ima štiri zvezdice. Imajo tri obroke, vendar pa ne smejo zapuščati sobe.

»Strogo je prepovedano stopiti iz sobe in sploh odpirati vrata, če ti ne potrkajo, da imaš nekaj pred vrati. To je navadno hrana ali dostava od svojcev. Dostava poteka v zaščitni obleki, hrano in drugo pustijo pred vrati,« pripoveduje. 

Dodaja, da po koncu obroka odpadke spakirajo v vrečko in jo nastavijo pred vrata.

Pred hotelom varnostnik in policija

V sobo ne vstopa nihče, za čistočo skrbijo sami. Vsak je sam v sobi, razen v primeru zakoncev, ali oseb, ki so se že prej družile.

Pravi, da gibanja izven hotela ni.

»Pred hotelom je varnostnik in policija, osebje, ki nam dostavlja hrano je v zaščitnih oblekah,« pripoveduje. 

Sami ne smejo iz sobe dati popolnoma nič, razen odpadkov od obrokov. Pravi, da je težko, da bi kaj prišlo iz hotela, saj nimajo stika z nikomer, niti med sabo se ne vidijo.

»Ne želimo si tega, kar je v Španiji« 

Še pred letom iz Madrida v Slovenijo so jim pojasnili, da bodo po prihodu v domovino, šli v 14-dnevo karanteno, in da ima vsak možnost, da ostane v Španiji.

»Tako je tudi prav, ne želimo si tega, kar je v Španiji, ampak ljudje v Sloveniji se še ne zavedajo, da je samo od nas odvisno, kako hudo bo,« je jasen. 

Pravi, da lahko le upamo, da ne bo v Sloveniji tako, kot je v Španiji, kjer so sicer relativno pozno uvedli ukrepe: »Če se ne bomo zavedali odgovornosti do sebe in drugih, se lahko Španija zgodi tudi pri nas.« 

Na koncu pa še poudarja, da Slovenci nimajo razloga za strah pred ljudmi v hotelskih karantenah, saj je poskrbljeno za varnost in nihče ne more v hotel ali iz njega.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lala25 (nepreverjen)

Vse nas zapirajo v karantene, prepovedani odhodi itd.. zapornike pa izpuscajo iz priporov. Katastrofa, sramota za drzavo

Starejše novice