Projekt souporabe vozil Avant2Go se, po Murski Soboti in Ljubljani, širi tudi v Maribor.

Lani julija je najprej v Ljubljani in potem nekaj mesecev kasneje tudi v Murski Soboti zaživel projekt souporabe električnih vozil carsharing, ki ga je v Sloveniji s sodelavci vzpostavil Prekmurec Matej Čer. Sedaj pa se projekt souporabe vozil Avant2Go širi v Maribor in Kranj.

V Mariboru bo 13. julija ob 9. uri potekal predstavitveni dogodek v Razstavišču Urban. Na dogodku si bo možno ogledati dosežene mejnike v pilotnem letu, predstavljeni bodo načrti za Maribor ter vroči poletni paketi za nove člane. Ob pogostitvi pa se bo možno tudi peljati z izbranimi vozili iz Avant2Go flote.

O projektu souporabe Avant2Go

Projekt temelji na uporabniških vzorcih mobilnosti, ki kažejo, da lastniško vozilo v povprečju kar 92 odstotkov vsega časa stoji neuporabljeno, pri čemer ves ta čas lastniku povzroča stroške. Souporaba vozila, ki nadomešča lastništvo, stroške mobilnosti posameznika zniža tudi za več kot petdeset odstotno. Sistem uporabnikom omogoča, da preko pametnih telefonov rezervirajo, aktivirajo in uporabljajo vozila, ko jih potrebujejo in zanje plačajo le, ko jih uporabljajo.

Primeren za krajše razdalje in kot drugo vozilo

Sistem souporabe avtomobilov je trenutno najbolj uporaben kot nadomestek drugega avtomobila pri hiši, seveda pod pogojem, če tega ne uporabljate pogosto in za opravljanje daljših razdalj. Hiter preračun stroškov namreč pokaže, da čeprav je drugo vozilo starejše in z nizkimi stroški zavarovanja (z najvišjo bonifikacijo) in registracije, vas samo fiksni stroški vozila na leto stanejo vsaj 500 evrov, kar mesečno predstavlja dobrih 40 evrov. K temu je potrebno prišteti še nekaj sto evrov za popravila, nakup vinjete, menjavo gum, čiščenja ter ostale stroške lastništva vozila. Kmalu pridemo do zneska 80 EUR na mesec, pa pri tem nismo upoštevali še nakupne cene vozila, kaj šele goriva.

Koncept souporabe električnih vozil je v prestolnici v začetku julija pod blagovno znamko Avant2go uvedlo podjetje Avant car d.o.o., kjer je največji lastnik in prokurist Matej Čer, sicer po rodu iz Rakičana. Konec novembra je sistem prešel v drugo fazo s petdesetimi vozili na 25 lokacijah po Ljubljani in na letališču v Brniku.

 

Preberite še

Starejše novice