V Mariboru se bo že drugič ustavila avtrijska turneja ulične hrane pod znamko Street food market in tako pričarala pravo kulinarično festivalsko tri dnevno razvajanje.

Podjetje Factumevent iz Maribora, v partnerskem sodelovanju s podjetjem Mundpropaganda iz Gradca, je v lanskem letu prvič organiziralo kulinarični festival avtrijske turneje ulične hrane pod znamko Street food market pri nas. V letošnjem letu se bo karavana atraktivnih ponudnikov kulinaričnih dobrot iz predelanih vozil, ustavila v Mariboru čez natanko en mesec.

Tako bo na Trgu Leona Štuklja med 30. avgustom in 1. septembrom ponovno zadišalo po uličnih dobrotah kuhinj iz celega sveta, katere se pripravljajo pred obiskovalci iz atraktivno predelanih vozil.

Pestra ponudba iz celega sveta

Glede na pester izbor prijavljenih ponudnikov in selekcije le teh, bo tako mogoče okušat in razvajat brbončice s pestro ponudbo iz celega sveta. Tako bodo obiskovalci v treh dneh lahko poskusili od različno pripravljenih hamburgerjev, ameriških hot dogov, domačih ajdovih štrukljev, španskih churrosov, belgijskih vafljev, nizozemskih mini palačink, dunajskih wrepov in sirovih sendvičev, argentinskega žara, karibske kuhinje , ocvrtih banan pa vse do specialitet iz ostrig, krokodila in celo zebre.

Poskrbljeno bo tudi za pestro vegetarijansko ponudbo.Pestrost ponudbe pa temelji tudi na svežini in pripravljanju pred obiskovalci, kar doda še dodatno atraktivnost, že zraven atraktivnih vozil katera so predelana v mobilno ulično kuhinjo.

Raznolik spremljevalni program

Organizatorji pripravljajo tudi pester spremljevalni program, kateri bo temeljil na vodenih kulinaričnih ogledih, degustacijah lokalnih in tujih vin, poskrbljeno bo za predstavitev in pokušanje različnih piv iz lokalnih in tujih mikropivovarn. Za glasbeni vložek pa obljubljajo organizatorji, da bo pripravljen z dobrodelno noto. 

Čezmejno sodelovanje, vpliv na lokalno okolje in pospeševanje turizma

Mitja Špes iz podjetja Factumevent predstavi namen organizacije dogodka in sodelovanje z avstrijsko turnejo ulične hrane. 

»Na podlagi lanskega uspešnega sodelovanja, z veseljem tudi v letošnjem letu pripravljamo sedaj že drugi kulinarični festival Street food market v Mariboru, z interesom po vnosu vsebin v urbano okolje in s tem Maribor dodamo na zemljevid kulinaričnih dogodkov. S partnerskim podjetjem Mundpropagando, katero izvaja letno več kot 28 dogodkov Street food market v sosednji Avstriji, Italiji in na Hrvaškem, uspešno sodelujemo in z velikim veseljem organiziramo kulinarični festival tudi pri nas, v našem mestu Maribor.«

»Veseli nas, da se vključujejo tudi lokalni ponudniki in tako naredi celoten festival še bolj pester glede ponudbe in samega sodelovanja tudi med ponudniki. Posledično prinaša sodelovanje ponudnikov iz Maribora tudi v prihodnje na ostalih festivalih. Samo v lanskem letu so sodelovali različni ponudniki tako v Avstriji kot v Italiji. Verjamemo, da bo tudi letošnji festival uspešen in bo ponudil obiskovalcem kulinarične dobrote iz celotnega sveta«.

V izvedbi lanskega festivala, so organizatorji zabeleželi velik obisk tujcev, kateri so prihajali iz sosednjih držav, iz Avstrije, Italije, Hrvaške, Madžarske in celo iz Združenih držav Amerike. S tem se tudi izkaže turistični vpliv, katerega pusti sam festival v mestu. Organizatorji ponudijo številke nočitev samo iz organizacijskega dela, kjer je več kot 225 nočitev samo za ponudnike in izvajalce festivala.

Prav tako se ponudniki poslužijo nabave določenih surovin v lokalnem okolju in s tem pospešujejo gospodarsko sodelovanje. Mesto Maribor je dogodek velikodušno sprejelo in pestrost ponudbe se kaže pri zadovoljstvu tako domačih kot tujih gostov.

Vabljeni vsi, kateri želite doživeti dobrote svetovne kuhinje na enem mestu in v našem mestu Maribor. Vabljeni na kulinarično doživetje Street food market Maribor.

Komentarji (2)

Hujšati ... (ni preverjeno)

Starejše novice