V okviru participativnega proračuna bo mariborska občina vzpostavila pet novih igrišč za otroke, med drugim v Pekrah in na Teznu. Z aktivnostmi bodo nadaljevali tudi v prihodnjem letu, kjer se obeta otroško igrišče v Limbušu in na drugih lokacijah.

Mestna občina Maribor je že v sklopu participativnega proračuna, ki ga je izvedla pred dvema letoma, opazila, da so potrebe po prenovi igralnih površin na območju Maribora velike.

Prav zato je občina v sklopu letošnjega participativnega proračuna za vzpostavitev novih igrišč že predhodno načrtovala sredstva v občinskem proračunu za leto 2021/2022.

Na mariborski občini imajo tako v dveh letih za menjavo igral namenjenih okoli 450 tisoč evrov, prav tako pa zbirajo donatorska sredstva. 

Nova igrišča v Pekrah, Kamnici, na Smetanovi, Teznu in Pobrežju

V Mariboru trenutno stoji 20 javnih igrišč. In sicer v Mestnem in Magdalenskem parku, na Trgu Borisa Kidriča, na območju Ertlovega gozdička, pri Pohorski vzpenjači, na Macunovi ulici, Slovenski cesti, na Gregročičevi pri vrtcu, v Brezju pri osnovni šoli, na Titovi cesti, Trgu svobode, pa na Ghegovi in Celjsko-Frankolovski ulici, na Schreinerjevem trgu, v krajevni skupnosti Malečnik, na Bevkovi ulici, v Greenwichu, na območju Pekrskega potoka in Doma Antona Skale in ne nazadnje v Borovi vasi.

Do vzpostavitve novih igralnih površin bo prišlo v Pekrah, Kamnici in na Smetanovi ulici, saj gre za projekte, ki so bili izglasovani v okviru participativnega proračuna za letošnje leto. Prav tako bo do novih igralnih površin prišlo tudi znotraj mestne četrti Tezno in Pobrežje, saj gre za lokaciji, kjer so analize pokazale velik manko otroških igrišč.

V sklopu tega bo v celoti urejeno igrišče, torej s postavitvijo otroških igral, urbane opreme, kot so koši in klopi, poleg tega se obeta zasaditev z zelenjem. V Pekrah, na lokaciji novega košarskega igrišča, pa tudi postavitev zaščitne mreže.

Novo igrišče tudi v Limbušu

S projektom širitve javnih otroških igrišč bodo začeli še letos, v prihodnjem letu pa bodo z aktivnostmi nadaljevali.

V letu 2022 je ravno tako v sklopu participativnega proračuna predvidena vzpostavitev še nekaj igrišč, med drugim v Limbušu, poleg tega pa na lokacijah, ki še v tej fazi niso točno definirane.

»Zelo nam je pomembna ciljna skupina otrok in mladostnikov, zato smo še posebej z veliko skrbnostjo pristopili k analizi otroških igrišč in rekreativnih površin v Mestni občini Maribor. Kot že omenjeno v okviru participativnih projektov, pobud s strani mestnih četrti in krajevnih skupnosti ter pridobljenih strokovnih analiz, ugotavljamo, da so potrebe na tem področju velike, zato bomo tudi v prihodnje posebno pozornost namenjali tem vsebinam,« še poudarjajo na mariborski občini.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hojs_90 (nepreverjen)

Super, končno!

dd (nepreverjen)

KAJ RABIŠ PCT ZA VSTOP NA IGRALA ???

Blanka Prezelj (nepreverjen)

Zanima me, kdo je avtor igral pod Pohorjem, zelo nevarna so po eni strani in nezanimiva po drugi

Starejše novice