Foto: Almira Ćatović
Rejniško društvo Slovenije je v sodelovanju s Športno zvezo Maribor pripravilo 16. srečanje rejniških družin.

Rejniško društvo Slovenije je danes v sodelovanju s Športno zvezo Maribor pripravilo 16. srečanje rejniških družin. Dogodek je potekal v Mariboru, kjer je okoli sto udeležencev dan preživelo ob športnih ter družabnih aktivnostih. 

V dopoldanskih urah so se najprej odpravili na pohod na Kalvarijo, popoldne pa je sledilo športno-animacijsko druženje na Štuku.

Tokratni gostitelj srečanja je Športna zveza Maribor, osrednja tema dogodka pa je promocija športa in zdrav način življenja.

S tem namenom sta zbrane udeležence nagovorila tudi predsednik Rejniškega društva Slovenije Darko Krajnc in predsednik Športne zveze Maribor Tomaž Barada.

»Rejniško društvo Slovenije deluje že od leta 2006. Letos je že 16. srečanje. Vsako leto je eno večje srečanje in nekaj manjših regijskih. Ko je bila korona, dve leti ni bilo možno imeti večjih združevanj.

Združevanja so pomembna, da si ljudje med seboj izmenjujejo izkušnje, se podružijo in pozabavajo in da otroci vidijo, da tudi drugi otroci živijo v rejniških družinah,« je dejal predsednik Rejniškega društva Slovenije Darko Krajnc, ki je kot otrok živel v rejniški družini. 

Ob dogodku je med drugim dejal: »Želim si, da bi otroci, ki živite v rejniški družini, to videli kot svojo prednost, da živite v urejenih razmerah, da imate nekoga, ki skrbi za vas, vas spodbuja, ki vas ima rad. In da imate okolje, v katerem lahko razvijate svoje potenciale.«
 

Predsednik Športne zveze Maribor Tomaž Barada pa je izpostavil pomembnost športa kot načina povezovanja: »Ta dogodek je velik ponos, da lahko gostimo rejniške družine. Tovrstno druženje je nekaj kar otroci potrebujejo, kar otroke povezuje in jim daje veselje, zdravje in nov zagon v življenju.«

Obiskala jih je tudi zmagovalka osme sezone šova Slovenija ima talent Tajda Korče, ki živi v rejniški družini in je na dogodku pokazala svoje mojstrovine. 

Rejniško društvo Slovenije si prizadeva doprinesti k višji kakovosti bivanja otrok, ki so iz matičnih družin premeščeni v rejniške družine.

Želi pomagati otrokom, rejniškim družinam, strokovnim delavcem in biološkim staršem, javnosti pa želi približati realno sliko rejništva, razbiti tabuje in ljudem pokazati, da gre za družine, ki opravljajo srčno dejavnost in otrokom nudijo varno zavetje, čustveno toplino in vse, kar potrebujejo v obdobju odraščanja.

Glavni cilj društva je povezati vse somišljenike in jih organizirati v obliki različnih aktivnosti z namenom doseči čim boljšo kakovost rejništva. Vsako leto izide tudi glasilo Rejniški glasnik

Komentarji (1)

Surfeiter (ni preverjeno)

Kot prednost? No, s takimi izjavami ste vso vašo jebeno "prednost" že zapravili ...

Starejše novice