Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 10. septembra, opravili 5488 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1085 novih okužb, gre za 19,8-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 38.489 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 5186 PCR testiranjih potrdili 998 novih okužb. Šlo je za 19,2-odstotni delež.

V Sloveniji je 9369 aktivnih primerov okužb s koronavirusom, to je 551 več kot dan prej.

V Podravju 133 novih okužb v 25 občinah

Največ novih okužb so odkrili v Mariboru, in sicer 51. Sledi občina Ptuj z 12 okužbami in Slovenska Bistrica z devetimi. 

V občini Hoče - Slivnica in Miklavž na Dravskem polju imajo šest novih okužb. Štiri nove okužbe imajo občine Ormož in Ruše, tri nove okužbe pa občine Duplek, Lenart, Pesnica, Videm, Šentilj, Gorišnica, Kungota, Dornava in Rače - Fram.

Po dve okužbi beležijo v občinah: Markovci, Selnica ob Dravi, Benedikt, Sveta Ana in Cirkulane.

Po eno okužbo pa imajo še občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Cerkvenjak, Makole in Poljčane.

Tako je brez novih okužb 16 podravskih občin. 

Najboljšo epidemiološko sliko ima trenutno občina Žetale, kjer so novo okužbo nazadnje odkrili 11. avgusta. Občina Žetale je trenutno edina podravska občina brez aktivnega primera. 

Maribor je na prvem mestu tudi po številu aktivnih okužb, saj jih imajo trenutno 461. Sledita mu občina Ptuj z 87 aktivnimi okužbami.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice