Prenovljena Cafova ulica v Mariboru bo danes oživela s celodnevnim festivalom lokalno pridelane hrane. Ulični festival bo povezal pridelovalce lokalne hrane in ljubitelje kulinarike, degustacijsko pa bodo lahko kuhali tudi obiskovalci.

Na festivalu bodo obiskovalci okušali vrhunsko kulinariko, ki bo pripravljena izključno iz lokalno pridelane hrane in proizvodov. Dogodek bo potekal v sklopu projekta Urbana zemljina za hrano, ki je namenjen osveščanju k dvigu ravni samooskrbe.

Študentje bodo pripravili tradicionalni jabolčni zavitek

Med 13. in 16. uro bodo študentje Visoke šole za gostinstvo in turizem pripravljali tradicionalni jabolčni zavitek, cmočke z marcipanom iz bučnih semen in ajdov krapec. 

Vsi, ki so se pravočasno prijavili na brezplačne delavnice, bodo lahko tudi v živo spremljali nastajanje teh jedi in se poučili skrivnostih, ki naredijo jed vrhunsko.

Okušanje hrane možno z nakupom kuponov, zbran denar bo šel v dobrodelne namene

Obiskovalci bodo ob vstopu na ulični festival lokalne hrane po simbolični ceni kupili kupone, s katerimi bodo nato lahko okušali pripravljeno hrano in pijačo. 

Izkupiček bodo organizatorji namenili Zvezi prijateljev mladine Maribor za izobraževanje otrok iz socialno ogroženih družin.

Organizirana tudi strokovna razprava

V sklopu dogodka bo dopoldne v predavalnici bližnje visoke šole za gostinstvo in turizem potekala tudi strokovna razprava o Sloveniji kot Evropski gastronomski regiji v letu 2021 ter s tem povezano degustacijo lokalnih okusov.

Na okrogli mizi bodo sodelovali evropski poslanec Franc Bogovič, mariborski župan Saša Arsenovič, župana Kungote in Pesnice Tamara Šnofl in Gregor Žmak ter predsednik sekcije za gostinstvo in turizem pri slovenski obrtni zbornici Blaž Cvar, pozneje pričakujejo še vodjo skupine gastronomske regija 2021 Marjana Cukrova.

Starejše novice