Foto: Jure Banfi
Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 26. septembra, opravili 1440 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 285 novih okužb, gre za 19,8-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 7320 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 2310 PCR testiranjih potrdili 444 novih okužb. Šlo je za 19,2-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 13.494 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

V Podravju 125 novih okužb

Pretekli dan so v Podravju največ okužb zaznali v Mariboru, kar 54. Sledi Ptuj z osmimi novimi in Slovenska Bistrica s šestimi novimi okužbami. 

V občini Destrnik je bilo potrjenih pet primerov. Po štiri nove okužbe beležijo v Šentilju in Kungoti, tri v Ormožu, Vidmu, Pesnici, Gorišnici, Svetem Juriju v Slovenskih goricah in Cirkulanah.

Po dve novi okužbi imajo občine Hoče - Slivnica, Ruše, Majšprek, Miklavž na Dravskem polju, Lenart, Juršinci, Starše in Hajdina.

Eno okužbo beležijo v občinah Duplek, Markovci, Kidričevo, Poljčane, Rače - Fram, Sveta Ana, Sveti Tomaž, Trnovska vas, Sveti Andraž v Slovenskih goricah in Lovrenc na Pohorju. 

Brez novih okužb je 11 podravskih občin. 

Precepljenost v Podravju

V Podravju, kjer biva 328.469 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 161.737 oziroma 49,2 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 143.667 posameznikov.

Samo v zadnjem dnevu je bilo v Podravju cepljenih 112 oseb.

Komentarji (2)

pohorskisvizec

Cepiti se je treba, Dr dd sploh!

Bogdan (ni preverjeno)

SAMO POČAKATI BO TREBA ŽIDAN IN MESEC STA VTARČI ZDRAVILA NEUMNOSTI

Starejše novice