Študentski svet Univerze v Mariboru tradicionalno pod sloganom »Poženi srce, daruj kri« organizira krvodajalske akcije, tokrat na prilagojen način.

»Pridružite se nam v krvodajalskem tednu in nekomu rešite življenje,« s tem nagovorom vabi Študentski svet Univerze v Mariboru na svojo tradicionalno krvodajalsko akcijo. Ta bo letos potekala nekoliko prilagojeno v treh terminih na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru.

Kri lahko darujete v naslednjih terminih: 

  • v ponedeljek, 7. decembra 2020, med 7. in 13. uro na Medicinski fakulteti,
  • v torek, 8. decembra 2020, med 7. in 13. uro na Medicinski fakulteti,
  • v četrtek, 10. decembra 2020, med 7. in 13. uro na Medicinski fakulteti.

Pri tem je obvezna predhodna rezervacija termina na telefonski številki 02 321 22 71 ali 041 320 796. Potencialni krvodajalci pa se lahko naročijo vsak dan od ponedeljka do petka med 7. in 15. uro. Svojo prijavo lahko oddate tudi preko spleta.

Kri lahko darujejo vsi zdravi posamezniki

»Krvodajalske akcije Univerze v Mariboru potekajo že 15. leto zapored. Na njih tradicionalno združimo moči študentje in zaposleni Univerze v Mariboru in skupaj nesebično pomagamo ljudem, ki našo pomoč resnično potrebujejo. Pridruži se nam tudi ti. Že nekaj decilitrov krvi lahko reši življenje,« poudarjajo študenti. 

Pri tem dodajajo, da je pomembno, da se krvodajalec na odvzem krvi ustrezno pripravi. Pred darovanjem krvi se mora krvodajalec počutiti zdravo in spočito, na odvzem krvi ne smemo priti tešči, zato priporočajo pred odvzemom nemasten obrok.

Kri lahko darujejo vsi, ki so dobrega počutja in zdravi, ki ne kažejo znakov respiratornih okužb in niso bili v zadnjih 28 dnevih v stiku z osebo, ki ima potrjeno okužbo s koronavirusom, ter vsi, ki niso bili izven Slovenije zadnjih 14 dni.

Komentarji (3)

plačanec (ni preverjeno)

će mi plačajo, bom.

dd (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

NE HVALA, NE BOSTE MI MERILI TEMPERATUR IN PODOBNO ČE PRIDEM DAROVAT KRI, AL ODJEBITE Z UKREPI AL PA PAČ NE BO KRVI

UKC (ni preverjeno)

Tebi se pa res ne sme nič zgoditi! Vidim, da boš ostal pred vrati.

In reply to by dd (ni preverjeno)

Starejše novice