Nekatere zaposlene v mariborskem kliničnem centru, ki delajo na covid oddelku, je na avtomobilu pričakalo negativno presenečenje. Globe za napačno parkiranje.

Globe so nekateri zaposleni v mariborskem kliničnem centru dobili kljub dovolilnici. Ulica, na kateri so parkirali namreč ne spada med tiste, kjer je predvideno brezplačno parkiranje za zaposlene, številni mimoidoči na mariborskih ulicah pa menijo, da bi lahko bili redarji v teh časih malo bolj razumevajoči.

Zaposlenim na covid oddelku posebne dovolilnice

Zaposleni pa tudi prostovoljci, ki delajo s covid bolniki v mariborskem kliničnem centru, so dobili posebne dovolilnice, s katerimi lahko brezplačno parkirajo na parkiriščih v okolici bolnišnice. A ne povsod, zato so jim redarji pred dnevi za brisalce zataknili obvestilo. 

Na mariborski občini so pojasnili, da je v Žitni ulici urejena bela cona, kar pomeni, da je parkiranje tam plačljivo, prav tako »tam ni rezerviranih parkirišč za zaposlene v mariborskem kliničnem centru, kar pomeni, da njihove dovolilnice tam ne veljajo«.

Plačilo celodnevne parkirnine

Nadzor nad plačilom parkirnine v mariborski občini izvaja javno podjetje Marprom s svojimi nadzorniki parkirišč. V primeru, da za parkirano vozilo ni plačana parkirnina oziroma je že potekel čas, za katerega je bila plačana parkirnina, lahko nadzornik izstavi obvestilo o neplačilu parkirnine.

Gre za obvestilo s pozivom k plačilu celodnevne parkirnine v višini 16,50 evra. Za neplačilo parkirnine v beli coni torej voznik ne prejme nobene kazni ali globe, so še pojasnili na občini.

Mariborčani pozivajo k sočutju

Poteza nadzornikov parkirišč je med mimoidočimi sprožila val neodobravanja, saj so prepričani, da bi v teh težkih časih morali pokazati več sočutja. Tako menijo, da bi v tem času lahko napisali zgolj opozorilo, ne pa, da pišejo kazni. Prepričani so tudi, da je svet v tem času potrebuje več razumevanja, pomoči in solidarnosti.

Na mariborski občini pravijo, da se trudijo olajšati življenje ljudem, ki v epidemiji opravljajo najzahtevnejše in najpomembnejše naloge za skupnost, in da so za čas do preklica epidemije za zaposlene v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor namenili dodatna parkirišča, a da je treba misliti tudi na stanovalce.

Za stanovalce ne ostane parkirišč

Kompleks Univerzitetnega kliničnega centra Maribor se nahaja sredi strnjenega urbanega naselja, kjer je veliko večstanovanjskih in blokovskih sosesk in zato veliko avtomobilov, javnih parkirnih površin pa malo. 

Parkirnih mest je še vedno manj, kot je potreb, in če bi vsa mesta v neposredni bližini bolnišnice rezervirali za njene zaposlene, stanovalci praktično več ne bi imeli kje pustiti svojih vozil, in takšen primer je tudi Žitna ulica, še dodajajo na občini.

Skupno je sicer zdaj za vozila zaposlenih v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor na javnih površinah rezerviranih 75 brezplačnih parkirnih mest. Kot pravijo na občini, so z vodstvom Univerzitetnega kliničnega centra Maribor dnevno v stiku in če bodo sporočili, da potrebujejo dodatna mesta, bodo seveda preverili, kje jih še lahko zagotovijo.

Komentarji (7)

Navijac (ni preverjeno)

Naj se malo zdrave pameti uporabi pri vseh deleznikih in bo vse resljivo.

Katosan (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Parkirišča na Gorkega ulici pa samevajo. Samo gospodom iz UKC MB se ne da sprehodit do bolnice.

11 (ni preverjeno)

Nobene elastičnosti redarjev. A ti medicinci so hiteli reševat življenja!

Default (ni preverjeno)

Te kazni sta napisala oni debeli bosanec Ali pa tista koroska ujeda 100% tema dvema se gre samo da kaznita ljudi

Prostovoljec (ni preverjeno)

Lahko se parkira na Taborski, kjer je parkirišč za vzorec in pri starem Certusu za Hoferjem, od koder je dober kilometer peš do UKC. Včeraj ob desetih zvečer je bilo po celem dnevu v skafandru fino cepat do avta. Predvsem pa je tako obvestilo zelo stimulativno za prostovoljce. Da ne omenjam, da se režim kar naprej spreminja in ne veš več kaj lahko in kaj ne.

Profitabilnost (ni preverjeno)

Razumeš, da je najbolj profitabilno prodati garažno hišo pred UKC Mb, ker tako ne odgovarjaš za ceno parkiranja. Lahko pa razmišljaš širše in urediš znižano ceno parkiranja za zaposlene. + Glede na to, da v bolnicah verjetno ne sme biti obiskov zaradi kovida, povprašaš o ugodnem najemu/zakupu za zaposlene. / v kolikor pa je to že urejeno, očitno zaposleni in ostali kader ne ve?

TABORČAN (ni preverjeno)

SAJ TU NA LJUBLJANSKI TI TUDI PARKIRAJO PA TO NA TVOJEM PARKIRIŠČU JE TAKO DEBELA GOSPA IZ PSIHIJATRIJE

Starejše novice