Zavod PIP, Zveza prijateljev mladine Maribor in II. gimnazija Maribor organizirajo dogodek Znanje in digitalna družba, ki je namenjen razpravi o pomenu znanja za izkoriščanje potencialov digitalne družbe.

Osrednjim gostom bodo vprašanja zastavljali dijaki II. gimnazije Maribor. V razpravo pa se lahko z vprašanji na temo dogodka vključite tudi obiskovalci našega spletnega medija. To lahko storite pred dogodkom in med dogodkom (med 13.45 in 15.00), in sicer tako, da vprašanje zastavite v komentarjih pod člankom, kjer si bo mogoče ogledati spletni prenos.

Na vprašanja bodo odgovarjali:

Katja Koren Ošljak (ambasadorka evropske iniciative Code Week v Sloveniji),
dr. Benjamin Lesjak (docent na Fakulteti za management Univerze na Primorskem, strokovnjak s področja varne in odgovorne rabe interneta) in
Boris Volarič (učitelj računalništva, tehnike in tehnologije na OŠ Bratov Polančič, svetovalec, organizator in promotor sodobnih tehnologij v vzgoji in izobraževanju, odgovorni za izobraževalne programe v Kreator Lab-u).

Digitalni enotni trg je ena izmed prioritet Evropske komisije. Optimalno delujoči enotni digitalni trg bi lahko evropskemu gospodarstvu prinesel 415 milijard evrov in več sto tisoč novih delovnih mest. Evropska komisija pospešeno odpravlja ovire za polno delovanje enotnega digitalnega trga. Tako se vlagajo napori v izboljšanje infrastrukture, posodabljanje različnih predpisov, varovanje osebnih podatkov (in spletne varnosti) ter izpostavlja pomen usposabljanja za pridobitev digitalnih znanj oziroma spretnosti.

Ustrezen nivo znanja ima za posledico kompetentne uporabnike tehnologij, aktivno državljanstvo in vključujočo digitalno družbo. Nedvomno digitalni razvoj prinaša številne priložnosti, prav tako pa dinamika razvoja povzroča veliko preglavic vsem tistim, ki želijo regulirati vplive digitalnega razvoja, ki se lahko ob nepremišljeni rabi, izkažejo tudi za negativne.

Dogodek sta podprla Mestna občina Maribor, in sicer iz naslova sofinanciranja mladinskih dejavnosti ter program Evropa za državljane v okviru projekta iDebate, ki se osredotoča na spodbujanje aktivnega državljanstva med mladimi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice