Preverili smo, na katerih šolah v naših koncih pouk trenutno poteka na daljavo ali na spremenjen način.

V vzgoji in izobraževanju je trenutno aktivnih 341 okužb. Največ okuženih je v osnovnih šolah, tam je okuženih 217 učencev. V srednjih šolah je trenutno okuženih 100 dijakov.

Po poročanju Covid-19 Sledilnika je bilo največ okuženih v vzgoji in izobraževanju v četrtek, 16. septembra. Na ta dan je bilo največ aktivno okuženih v osnovnih šolah, in sicer 551 učencev. Na ta dan je bilo okužen tudi 201 dijak in 31 otrok v vrtcih. Po tem je število okuženih začelo padati.

Preverili smo, kakšno je trenutno stanje na podravskih šolah in vrtcih. Pri tem nas je zanimalo, kje so zaradi večjega števila okužb oddelki v karanteni. 

Kakšno je stanje v Podravju?

 • En oddelek je trenutno v karanteni v Osnovni šoli Bojana Ilicha Maribor. Pouk tam poteka na daljavo za 26 učencev. 
 • Tudi v Osnovni šoli Lenart je v karanteni cel oddelek. Gre za 2. razred, pouk pa od doma opravlja 17 učencev.
 • Slabša situacija je v Osnovni šoli Jakobski Dol. Tam poteka pouk na daljavo za dva oddelka. V karanteni sta 4. in 7. razred, oziroma skupno 28 učencev. Ob tem sta odstotna še dva učenca in en zaposleni. 
 • Še več odstotnih je na Osnovni šoli Ljudski vrt Ptuj. Tam sta v karanteni dva oddelka, skupno pouk na daljavo poteka za kar 54 učencev. Ob njih je zaradi okužbe ali suma na okužbo odstotnih še deset učencev. 
 • V Osnovni šoli Pohorskega odreda Slovenska Bistrica je bilo prejšnji teden v karanteni kar pet oddelkov. Trenutno tam v karanteni ostaja le še en oddelek, ki šteje 20 učencev. Prav tako je odstotnih še 12 učencev in en zaposleni.  
 • Cel oddelek je v karanteni tudi v Osnovni šoli Rače. Pouk tam poteka na daljavo za 5. razred, ki ga obiskuje 23 učencev. 
 • Okužbo ali sum na okužbo so potrdili tudi pri več učencih 3. razreda na Osnovni šoli Tabor I. Maribor. Pouk tam ne poteka na daljavo, ampak na prilagojen način z manjšimi skupinami, zaščitnimi maskami, dodatnim razkuževanjem ...  
 • Karantena za cel oddelek je bila odrejena tudi za 7. razred Osnovne šole Toneta Čufarja Maribor. Tam se na daljavo šola 24 učencev. Zaradi okužbe je ob njih odstoten še en učenec. 

V karanteni tudi več oddelkov v srednjih šolah

 • V Biotehniški šoli Maribor je trenutno v karanteni en oddelek dijakov, skupno 26 učencev. Zaradi suma na okužbo sta odstotna še dva dijaka in en zaposleni. 
 • Dva oddelka sta v karanteni na Srednji zdravstveni in kozmetični šoli Maribor. Tam pouk od oma poteka za skupno 49 dijakov. Ob tem sta zaradi okužbe odstotna še dva dijaka. 
 • Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor ima v karanteni en oddelek, pouk na daljavo se je tam danes začel za 29 dijakov. 
 • Za en oddelek oziroma 29 dijakov 1. letnika Srednje šole za oblikovanje Maribor pouk poteka na spremenjen način. 
 • En oddelek je v karanteni tudi na Škofijski gimnaziji Antona Martina Slomška. Pouk na daljavo tam poteka za 27 dijakov. 
 • Pouk na daljavo trenutno poteka tudi za dva oddelka v Šolskem centru Ptuj. Tam je v karanteni skupno 52 dijakov Strojne šole. 

Okužbe so potrdili tudi v Zasebnem zavodu vrtec Želvica. Zaradi okužbe pri vzgojitelji je v karanteni kombinirani oddelek prvega in drugega starostnega obdobja, skupaj 14 otrok.

Na Hrvaškem v karanteno ne bo več šel cel razred

Hrvaški zavod za javno zdravstvo je objavil nova navodila za postopke v šolah v primeru okužbe učencev z novim koronavirusom.

V večini primerov ne bo več samoizolacije za celotne razrede, temveč zgolj za tiste, ki so bili od sošolca, pozitivnega na testiranju, oddaljeni manj kot dva metra.

Prav tako bodo v samoizolaciji pristali otroci, ki so se z okuženim sošolcem v zaprtem prostoru družili in pogovarjali v obdobju, daljšem od šolskega odmora, tisti, ki so imeli neposreden fizični stik z njim med telesno vzgojo, pa tudi tisti, ki so z njim delili kozarce in steklenice z vodo.

V primeru učencev višjih razredov osnovne šole in dijakov, ki v učilnicah niso imeli mask in niso sedeli na medsebojni razdalji najmanj 1,5 oz. dva metra, bodo v samoizolacijo poslali celoten razred. 

Komentarji (1)

rockandroll (ni preverjeno)

V večini primerov ne bo več samoizolacije za celotne razrede, temveč zgolj za tiste, ki so bili od sošolca, pozitivnega na testiranju, oddaljeni manj kot dva metra...ti so šele bedaki, a med odmori se vsi družijo po čez , v karanteno bo pa ob obolelem šel le tisti ki sedi pred, za ali ob njem .

Starejše novice