Gostilna Pri treh ribnikih kljub poletni napovedi, da bo ta ponovno odprla svoja vrata, še vedno sameva. Sedaj smo izvedeli, zakaj. Zaradi odsotnosti gostinske ponudbe sedaj v Mestnem parku razmišljajo o postavitvi začasnega objekta.

»Obveščamo vas, da se gostilna Pri treh ribnikih z današnjim dnem trajno zapira. Hvala vsem, ki ste bili vsa ta leta z nami.« Gre za sporočilo, ki ga je v zadnjih dneh februarja na družbenem omrežju Facebook s svojimi sledilci delila gostilna Pri treh ribnikih.

Novica, da ena najbolj znanih mariborskih gostiln, ki je v svoji skoraj dvestoletni zgodovini pogostila na tisoče gostov, za vedno zapira svoja vrata, je takrat presenetila tudi mariborskega župana.

»Slabo pri tem je, na to nismo računali, da bo sedanji ponudnik, ki mu je kar dobro kazalo, zaprl vrata in to sedaj, ko bo promenada odprta,« je takrat povedal župan Saša Arsenovič.

A ko je na to mesec dni kasneje že kazalo, da se bo gostilna poleti ponovno odprla, kar so za Mariborinfo potrdili tudi v Termah Maribor, so se informacije izkazale za napačne. Gostilna tako še vedno samuje.

Glavni razlog za zaprta vrata gostilne je pomanjkanje osebja

Gostilna Pri treh ribnikih je v lasti mariborskega občinskega podjetja Mestne nepremičnine, ki je junija leta 2020 z družbo Terme Maribor podpisalo triletno najemno pogodbo

Tudi, če je bila najemnina plačana vnaprej, so bile težave najemnika s financami in pomanjkanjem osebja glavni razlog za februarsko nepričakovano zaprtje. A zakaj se gostilna Pri treh ribnikih nato po napovedih ni znova odprla?

»Terme Maribor zaradi težav s kadri niso uspele zagotoviti osebja za odprtje objekta,« je za Mariborinfo na vprašanje, zakaj je gostilna še vedno zaprta, odgovoril Ranko Šmigoc, direktor Mestnih nepremičnin in pri tem še dodal, da je najemnik kot ključne razloge zaprtja navedel epidemijo koronavirusa, posledičen izpad prihodkov ter že omenjeno pomanjkanje osebja.

Pri tem pa je razkril, da so Terme Maribor za pogodbo, dolgo 36 mesecev, in ki se izteče junija leta 2023, odštele 83.448 evrov.

V Mestni park bi umestili začasni mobilni objekt za gostinsko ponudbo

Na Mestnih nepremičninah so potrdili, da najemna pogodba še vedno velja, tako Terme Maribor vsaj še do junija leto ostajajo najemnik objekta. Pri tem pa se bodo to jesen že pričeli pripravljati nov razpis za najem gostilne.

»S stanjem nikakor nismo zadovoljni, sploh zaradi nedavno obnovljene strešne konstrukcije in ureditve celotne okolice ter seveda tudi nove promenade, ki se vije mimo objekta,« komentira trenutno stanje Šmigoc.

Pri tem pa dodaja, da so na Mestnih nepremičninah razočarani zaradi odsotnosti gostinske ponudbe v Mestnem parku.

»Trenutno v Mestnem parku ni nobene gostinske ponudbe. V ta namen, da se v prijetnih jesenskih dneh, ko je park najlepši, zagotovi obiskovalcem možnost nakupa kave, kozarca vina, kakšnega kosa peciva in podobno, intenzivno iščemo možnosti umestitve začasnega mobilnega objekta,« pa za konec še razkriva Ranko Šmigoc.

Komentarji (13)

Tommmmmy (ni preverjeno)

Bedaki! Zdaj bodo v novo urejen park postavjali kontejnere ali prikolice za strežbo kave. Če Terme ne želijo odpreti Treh ribnikov se dogovorite z njimi, da omogočijo nekomu tretjemu začasno po simbolični ceni, da vzameo lokacijo v najem za eno leto. Ali pa teh par tisič evrov občina pokrije Termam. Takoj bi dobili gostinca! Nesposobneži.
Ne more vedno biti ekonomska logika v ospredju, saj občina dela za občane, zato mora stroške prevzeti tudi nase, ko gre za dobrobit občanov.

Maister (ni preverjeno)

Budale občinske

In reply to by Tommmmmy (ni preverjeno)

mirs (ni preverjeno)

Če bi imeli taki biser treh ribnikov Avstrijci, bi vedeli, kaj iz tega narediti. Zagotovo bi bili že zdavnaj turistična atrakcija. Treba se je znati iti turizem, pa žal pri nas to ne gre.

In reply to by Tommmmmy (ni preverjeno)

Augsburg (ni preverjeno)

Ja, kot sem že napisal. Takoj, ko ima nekaj iz javnega sektorja opraviti s poslovno dejavnostjo, se to prevrže v katastrofo. Oddali so nekomu nekaj, brez določila, kdaj mora začeti poslovati in zdaj se čudijo, zakaj ni odprto.

Poleg tega sem zadnjič bral, da je pogoj občine za najem nekega drugega objekta bil 1300 EUR najemnine + 7 % od prihodkov. Občina je očitno nekakšen FURS, ki si jemlje najemnino kar od prihodka gostinca.

Že po takih določilih je jasno, da noben normalen najemnik ne bo podpisoval takšnih bedastih določil.

Ampak genialci so pač genialci. Javni sektor all the way ... into the abyss.

Mariborčan1975 (ni preverjeno)

bi bilo bolje, da bi Kitajci kupili in še eno restavracijo odprli a??? Rdeči balončki, bliskajoče pande...to je za tebe prihodnost Maribora?

In reply to by Augsburg (ni preverjeno)

Sultan (ni preverjeno)

Mostiščarji imajo strašne iluzije. Aja saj res kmalu so volitve.

Danvid (ni preverjeno)

Kaj še ni župan kupil?

Neviden (ni preverjeno)

Ne razumete.Ni osebje krivo,da ga ni.Ampak 'slaba hrana,visoke cene,in nazadnje pomanjkanje gostov,kar se ne izide pri računici profita.

Snezic (ni preverjeno)

Kje je zdaj vsemogočni mb redar Arsen?

mirs (ni preverjeno)

Ta gostilna že dolga leta ni v pravih rokah. Samo to je krivo njenega propada, pa nič drugo. Nerazumljivo je, da se na taki lokaciji ni našel nihče, ki bi povrnil gostilni sloves, ki ga je nekoč imela. Gostilna z okolico je nekoč živela in zapustila veliko prijetnih spominov, s čemer se bodo starejši Mariborčani zagotovo strinjali.

Koba (ni preverjeno)

Nič bat, turistični preboj MB-ja se bliža,..... vse je že dogovorjeno!?!?
Še asfalt nas zapušča.......

meščan (ni preverjeno)

ja ,pa v Tomšičevem drevoredu tudi ni "nobene gostinske ponudbe". Upam da se hecajo .

mirs (ni preverjeno)

Na vsaki klopi je lahko neregistrirana gostinska ponudba.

In reply to by meščan (ni preverjeno)

Starejše novice