Kriminalisti so razkrili, da sta se 17- in 21-letnik pred izvršitvijo kaznivega dejanja sestala z 41-letnim moškim, ki jima je za izvedbo napada plačal 300 evrov.

Že konec maja smo poročali, da se je objava fotografij dveh neznanih moških, ki ju je med begom s kraja kaznivega dejanja na Gosposki ulici v Mariboru 28. marca ponoči posnela nadzorna kamera, izkazala za ključno pri preiskavi napadov na lastnino mariborskega župana Saše Arsenoviča. Neznanca sta pristala v rokah policije, tedaj pa so se v javnosti pojavile tudi špekulacije, da je mariborska policija tesno za petami tudi naročniku dejanja. 

Mariborski kriminalisti so danes sporočili, da so zaključili predkazenski postopek in zaradi kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti podali kazensko ovadbo zoper štiri osebe, stanujoče na območju Maribora. 

Kot je izsledke preiskave pojasnil Andrej Kolbl, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, sta 21-letnik in 17-letnik 28. marca ponoči prišla do gostinskega objekta Rožmarin, ki je v lasti mariborskega župana, nanj namestila pirotehnični izdelek in ga aktivirala. 

Po objavi njunih fotografij, ki jih je medijem posredovala Policijska uprava Maribor, sta se možem v modrem javila sama.

41-letnik napeljevalec, 48-letnik nudil pomoč pri izvršitvi

Po njunem pričevanju so kriminalisti razkrili, da sta se pred izvršitvijo kaznivega dejanja sestala z 41-letnim moškim, ki jima je omenjeno kaznivo dejanje predlagal in za izvedbo plačal 300 evrov. Sodeloval je tudi 48-letnik, ki je mladima storilcema dal pirotehnično sredstvo in nudil pomoč pri izvršitvi. 

Po besedah Kolba je bil povod za oškodovanje delovanje župana Arsenoviča. Za kakšno delovanje konkretno je šlo, policija ne razkriva.

21-letnika in 17-letnika policija še ni obravnavala, 41-letnik in 48-letnik pa sta stara znanca policije, je še razkril Kolbl. Moški, star 41 let, je že bil obravnavam za kazniva dejanja z elementi iz premoženjskega področja, starejši moški pa je bil obravnavan za kazniva dejanja z elementi nasilja.

Povezave med tem napadom in ostalimi napadi na lastnino mariborskega župana policija še ni našla.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ivek Mariborcan (nepreverjen)

Imena? Kdo je naročnik, ne pa ti ki so vse skupaj organizirali. Prva glava se vedno manjka.

Prav pa je da se te gnoje kaznuje, lepo bodo sedeli.

Navijac (nepreverjen)

Koncno nek rezultat organov pregona.ce se hoce se ocitno da

Starejše novice