Nepridipravi so danes zjutraj, ob približno 3. uri, poškodovali restavracijo Rožmarin. Šlo naj bi za eksplozijo, medtem ko so neznanci včeraj Gostilno Maribor poškodovali z granitno kocko.

Razbito steklo na vzhodni strani restavracije Rožmarin je vidno daleč naokoli. Zjutraj so policisti s trakom ogradli ulico med Gosposko in Vetrinjsko, saj naj bi škodo povzročilo eksplozivno telo. 

Mariborski župan Saša Arsenović je bil pred časom bil lastnik in direktor Galerije Gosposke, pod katero spadata restavracija Rožmarin in Gostilna Maribor. Od prevzema županske funkcije pa je Arsenović le še lastnik podjetja. 

Gre že za tretji napad na Arsenovićev lokal, pred kratkim so namreč neznanci z granitno kocko poškodovali vrata in okno na Gostilni Maribor, pred mesecem dni pa še vrata Hotela Maribor. Arsenović je za Večer povedal, da napad na njegovo restavracijo razume kot napad na njegovo županovanje.

»Neznanci so v tem tednu z granitno kocko razbili šipo na Gostilni Maribor, pred tremi tedni so poškodovali še steklena vrata na vhodu v Hotel Maribor na Koroški cesti. Rožmarin pa naj bi poškodovalo eksplozivno telo. Napade razumem, da so usmerjeni proti meni kot županu, saj doslej takšnih primerov nismo poznali. Nimam pa nobenih indicov, kdo bi lahko stal za napadi« je za Večer dejal župan Arsenović.

Starejše novice