Izvajalec del obnove vozišča je podjetje Asfalti Ptuj, ki bi naj z deli zaključil do 31. maja 2021.

Nedavno tega se je pričela obnova vozišča od Gostilne Sobočan na Celovški cesti v Bresternici, pa vse do Študentskih domov na Gosposvetski cesti. Gre za odsek cestišča, ki je dolg 2,4 kilometra, sporočajo iz Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo.

Izvajalec obnove je podjetje Asfalti Ptuj, ki je po pridobitvi dovoljenja za zaporo prometa z deli že pričel, in sicer na prvem odseku, mimo gostišča Sobočan, kjer je bilo izvedeno rezkanje in zamenjava asfaltnih slojev. Oba vozna pasova pa sta že bila z veznim nosilnim slojem asfaltirana.

V nadaljevanju bodo dela potekala od odcepa za hidrocentralo in nato skozi Kamnico. Tam je predvidena zamenjava polomljenih robnikov, tampona in preplastitev z nosilnim, veznim in zapornim asfaltnim slojem.

V kolikor bodo vremenske razmere dopuščale, bo zamenjava robnikov izvedena že v januarju. V primeru daljšega zimskega obdobja bo izvajalec dela prekinil ter nadaljeval v spomladanskem času.

Dela se bodo izvajala pod polovično zaporo, urejeno s semaforji, predvideno je tudi ročno usmerjanje v prometnih konicah. Večje prometne zastoje pa na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo pričakujejo v času izvedbe odseka na relaciji med križiščem pri Fontani in bencinskim servisom Petrol.

Dela bodo predvidoma zaključena do 31. maja 2021, vrednost gradbenih del pa znaša 1,2 milijona evrov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice