Slika je simbolična.
Olimpijski festival evropske mladine se v Mariboru začenja že to nedeljo. V času festivala bo več zapor cest, prilagojene bodo vožnje avtobusov.

Zaradi izvedbe Olimpijskega festivala evropske mladine bodo v prihodnjih dneh v Mariboru veljale zapore nekaterih cest. Te bodo vplivale tudi na potek mestnega potniškega prometa.

Popolna zapora dela Engelsove ulice

Med 20. julijem in 1. avgustom bo čez dan popolnoma zaprta Engelsova ulica na odseku od Šarhove do Koresove ulice. 

Zato bo mestni avtobus na liniji 18 Pekre takrat vozil po spremenjeni trasi; obvoz bo speljan po Šarhovi ulici, Groharjevi ulici in cesti Na Poljanah. 

Pri tem bo izpadlo postajališče Engelsova–Šarhova v smeri proti mestu. Kot nadomestno postajališče v obeh smereh bo postajališče Na Poljanah – Planet Tuš.

Več zapor v času nedeljske otvoritve in zaključne slovesnosti

V času otvoritvene slovesnosti Olimpijskega festivala evropske mladine, ki bo potekala 23. julija med 18.00 in 23.30 v središču Maribora, bodo omenjenega dne od 18.00 vzpostavljene kratkotrajne premične in popolne zapore na več mestnih ulicah in cestah. 

Kljub temu bodo mestni avtobusi vozili po ustaljenih trasah, bodo pa zapore cest lahko povzročile manjše zamude pri vožnjah določenih avtobusov.

Enako bo zatem veljalo še ob zaključni slovesnosti Olimpijskega festivala evropske mladin 29. julija med 19.00 in 1.00, ko bodo prav tako uvedene kratkotrajne premične zapore na več ulicah in cestah.
 

Mladinska ulica zaprta zaradi kolesarske dirke

Zaradi kolesarske tekme na Olimpijskem festivalu evropske mladine pa bo 26. julija med 10:00 in 12:00 ter 27. julija med 8.30 in 15.30 popolnoma zaprta Mladinska ulica na odseku med Strossmayerjevo in Kajuhovo ulico.

Tako bo avtobus na liniji 7 Kamnica vozil po spremenjeni trasi; v smeri proti Kamnici bo za postajališčem Krekova zavil na Strossmayerjevo ulico, nato na Gosposvetsko in Vrbansko cesto, kjer se bo vrnil na ustaljeno traso. V smeri proti mestu obvoza ne bo.

Med zaporo bo izpadlo postajališče Stadion – Ljudski vrt.

Starejše novice