Slika je simbolična.
Deževnemu vremenu ni videti konca, kot kaže, bomo še na tople junijske dni morali malce počakati. Medtem pa s Štajerske poročajo o novih nevšečnostih.

Do srede bo v večjem delu Slovenije padlo veliko dežja, vremenoslovci opozarjajo, da bodo vodotoki ob tem ponekod znova močneje narasli in lahko tudi poplavili, obstaja pa tudi nevarnost zemeljskih plazov.

O nekaj nevšečnostih pa že poročajo s štajerskega konca. 

Uprava republike Slovenije za zaščito in reševanje poroča, da so danes dopoldne, ob 10.15, na ulici V zavoju v Mariboru gasilci Gasilske brigade Maribor pokrili zemeljski plaz v velikosti približno 300 kvadratnih metrov. Nadaljnjo sanacijo bo prevzela Civilna zaščita Mestne občine Maribor.

Na Glavnem trgu v Mariboru je ob 10.06 meteorna voda zalila podhod. Gasilci Gasilske brigade Maribor so izčrpali približno 500 litrov meteorne vode.

Na Sadjarski ulici v naselju Rače, občina Rače - Fram, je ob 11.33 meteorna voda ogrožala objekte, igrala in vrtove. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Rače so izčrpali približno 40 kubičnih metrov meteorne vode.

V naselju Osek v občini Sveta Trojica so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Osek ob 11.19 s folijo prekrili približno 100 kvadratnih metrov terena, kjer se je pojavil zemeljski plaz. Obveščen je bil tudi občinski poveljnik civilne zaščite.

O novem plazenju poročajo tudi z območja Šentilja.

Kakšno bo vreme?

Danes bo večinoma oblačno s pogostimi padavinami in nevihtami, možni bodo močnejši nalivi. Več dežja bo v zahodni polovici Slovenije.

Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 21 stopinj Celzija, ob morju pa do 23 stopinj Celzija.

Jutri bo pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, navaja Agencija Republike Slovenije za okolje. 

Najnižje jutranje temperature bodo od deset do 16 stopinj, najvišje dnevne pa od 17 do 24 stopinj Celzija. 

V sredo in četrtek se bo nadaljevalo nestanovitno vreme. Po podatkih agencije za okolje bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte.

Komentarji (2)

Lilian Marr (ni preverjeno)

I’m making 80 US dollars for every hr. to finish some internet providers from home. I absolutely never thought it would try and be reachable anyway. My comrade mate got $13k just in about a month effectively doing this best task and furthermore she persuaded me to profit. Look at additional subtleties going to
this article..__________ https://boostyourwealth02.blogspot.com/

. (ni preverjeno)

Kamniško grabo začnite delati!

Starejše novice