Slika je simbolična.
Univerzitetni klinični center Maribor sporoča, da od jutri vstop v prostore brez PCT pogoja ni več možen.

Iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor sporočajo, da vstop v bolnišnico za nenujne preglede od 15. septembra več ne bo možen brez PCT pogoja.

Sporočajo, da bodo dosledno upoštevali odlok. Hkrati pa pojasnjujejo, da pojem »nujna medicinska pomoč« ne opredeljuje le urgentnih stanj, pač pa tudi vse zdravstvene storitve, ki bi v primeru opustitve ali prestavitve na kasnejši termin lahko ogrozile ali poslabšale zdravstveno stanje pacienta. 

»V primeru kakršnega koli dvoma bomo dosledno ščitili zdravje pacienta,« so jasni. 

Od 15. septembra je torej potrebna predložitev dokazila vseh, ki prihajajo v bolnišnico na preglede in koriščenje drugih zdravstvenih storitev, razen v nekaterih izjemah.

Kdaj PCT ni potreben? 

Testiranje plača zavod za paciente v naslednjih primerih

  • nujna medicinske pomoči, kamor sodi urgentni center, 
  • vse urgentne ambulante, vključno z ambulanto na psihiatriji, 
  • onkološki pacienti, 
  • pacienti na dializi, 
  • pacienti z zdravstveno diagnozo, zaradi katere cepljenje ni dovoljeno.

Predložitev testa prav tako ni potrebna:

  • osebam, ki so mlajše od 12 let,
  • osebam, ki k izvajalcu zdravstvene dejavnosti spremljajo otroka do dopolnjenega 15. leta, oz. odraslo osebo, ki ni sposobna skrbeti zase.

Kaj pa če dokazil ni?

Samoplačniško testiranje je za zunanje uporabnike je v omogočeno v kontejnerjih, ki se nahajajo ob vhodu v Univerzitetni klinični center Maribor oziroma ob stavbi patologije.

Cena hitrega testa vas bo tako stala 9,5 evrov, dokazilo pa pokažete na vstopni točki.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

Seveda boste dosledno upoštevali odlok, saj so vas ti, ki so odlok ustvarili, ustvarili tudi vas ... pi$ke izdajalske, koliko od vas je cepljenih? ... in ne naštevat tistih lažnih številk, saj v MB vemo, da za nekaj sto evrof se cepivo zavrže in se izda potdilo ...

Heh (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Vi v MB bore malo vete; bi bil presenečen, če si znate sami rit obrisat. Po Sloveniji sem na večjo brezobraznost naletel samo v ciganskih naseljih.

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Sirfeiter (nepreverjen)

Heh ... mi v Mariboru take kot si ti nabijemo na štemajzl ... take nevedne, nerazgledane, nepismene glupane ...

In reply to by Heh (nepreverjen)

pohorskisvizec
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Spet 1 Dr....daj že 1x neke dokaze, ne nabijaj te nebuloze!

dd (nepreverjen)

potem pa daj ti nasprotne dokaze, debilčina, polovica ukc-ja ni cepljenja nagovarjajo pa ljudi k cepljenju hahahaha, doktorčki pa namerno delajo kugo iz covida da lahko v neskončnost dobivajo MASTNE COVID DODATKE, malo si poglej kolko se je povprečna mesečna plača v zdravstvu dvignila zadnjo leto pa pol debil opran

In reply to by pohorskisvizec

Heh (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Saj ti še noben dokaz nisi dal. Vedno samo "oni pravijo" ali pa "prijatelj od babice sestrične mojega kolega" z nekim facebook idiotizmom hahaha. Kot da ni dokazov ZA cepljenje proti covid že mali milijon, samo vi tičite glave v pesek in rajši verjamete nezaposleni, zdolgočaseni facebook mami z osnovnošolsko izobrazbo, ki ne razume člankov ki jih bere. Ali pa še hujše - neka medicinska sestra, ki misli da s svojo ušivo šolo zdaj razume celotno zdravstvo.
Že tako so zadnje leto sami debili po trgovinah letali, ker niso razumeli kaj jim je že 10 različnih novic povedalo glede obveznih ukrepov in so ze zglašali na stvari ki niso veljale za trgovine. Enkrat sem eno debilko slišal govoriti kako se krši Ženevska konvencija, bog mi pomagaj. Pa " ne pustim da mi spremeni DNK!!!". Zadnje leto in pol sem zgubil vse upanje v človeštvo.
Vam je treba odvzet pravico voljenja dokler ne dokažete, da imate IQ vsaj nad 80.

In reply to by dd (nepreverjen)

SLO (nepreverjen)

heh Velika večina se cepijo zaradi lagodja in ne zaradi zdravja!

In reply to by Heh (nepreverjen)

Heh (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

In to izpodbija... kaj? Dejstva in znanost še vedno ostajata ista, neglede na kakšen razlog imajo ljudje, da se cepijo.

In reply to by SLO (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Naj te vprašam ... če si cepljen ti in si "varen", zakaj bi se moral cepiti še jaz? Kako, na kak način imamo mi necepljeni, vas cepljene za talce, kakor je izjavil Krek? Kolikor jaz razumem propagandi stroj te vlade, nas na vse načine delijo: na bele in rdeče, na verne in neverne, na čefurje (čeprav je pol vlade Hrvatov) in avtohtone, na domoljube in contra, na prave in neprave ... sedaj pa še na cepljene in necepljenje ... zadaj pa se odvija pljačka stoletja ... pljačka zdravstva in sprememba zdravstvenega sistema ... namenoma pišem pljačka, saj je kraja enostavno prenežen izraz za to, kar počnejo ...

In reply to by Heh (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Heh ... edini, ki se zavzemajo za tretjo dozo cepljenja proti Covid19 so proizvajalci ... Evropska zdravstvena organizacija (EMA) dosedaj še ni dovolila uporabe tretjega odmerka in, PAZI ZDAJ, prvi in edini, ki je zadevo/prošnjo sprovedel v dejanja je Pfizer. Edini. In EMA Pfizeru dovoljenja še ni dala. Vse zgoraj napisano preveri v tujih medijih, saj v naših, teh podatkov ne boš nikoli našel.
Pri nas v Butalah, pa nam po TV kažejo zdravnike UKC LJ kako jih s tretjo dozo cepijo. Laž za take butle, kot si ti. Morda boš čez čas razumel, da je zadeva pač velik biznis in verjami mi, Beovićka in vsa ekipa, ko bo tega konec, ne bo rabila delati do konca življenja (tudi njeni vnuki ne).

In reply to by Heh (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Zaplankan si .. zaplankani Zagorac, ki ne bere in ne posluša nič, razen vladajočega režima, ki pa žal nima kredibilnosti. Nikoli ni imel. Si ofca in ofca boš umrl ...

In reply to by Heh (nepreverjen)

pohorskisvizec
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Jaz grem dr dd and co. za 10,00 eur in potne stroške v trgovine, pa jim nabavim, da ne bodo lačni!

Rival (nepreverjen)

JEBI SI MATER CIGAN. DOBITE VI SVOJE KMALU.

In reply to by pohorskisvizec

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice