Mariborski policisti so potrdili, da so kriminalisti opravili tri sklope hišnih preiskav, pri čemer so zasegli ustrezno dokumentacijo, dve osebi pa so pri tem pridržali. Šlo naj bi za eno največjih doping afer na tem koncu.

Mariborski kriminalisti naj bi prijeli zdravstvenega delavca zaposlenega v UKC Maribor, ki ga sumijo, da je v kliničnem centru kradel farmacevtske preparate in jih kot športno poživilo preprodajal na črnem trgu, poroča spletni Večer.

Mariborski kriminalisti so potrdili, da danes izvajajo procesna opravila v okviru dlje časa trajajoče kriminalistične preiskave s področja neupravičene proizvodnje in prometa z nedovoljenimi snovmi v športu. Ob tem so pojasnili, da so kriminalisti opravili tri sklope hišnih preiskav, pri čemer so zasegli ustrezno dokumentacijo, dve osebi pa so pri tem pridržali.

Največji odjemalec znani trener atletov na dolge proge?

Osumljeni naj bi delal na pljučnem oddelku UKC Maribor. Prav danes pa naj bi po poročanju spletnega Večera kriminalisti pri njem doma in na sedežu UKC Maribor opravili hišne preiskave, prav tako naj bi hišno preiskavo dočakal znani mariborski trener atletov na dolge proge in rekreativnega teka. Prav slednji naj bi bil osumljenčev največji odjemalec.

Za Mariborinfo so na UKC Maribor že potrdili, da je danes pri njih potekala kriminalistična preiskava, več podrobnosti pa zaenkrat niso želeli razkrili: »Potrdimo lahko, da v UKC Maribor poteka preiskava. Na osnovi ugotovitev preiskave bomo ukrepali v skladu z delovno pravno zakonodajo.«

V mariborskem kliničnem centru niso razkrili, koliko materiala je zaposleni odnesel s pljučnega oddelka. Po poročanju Večera pa v UKC Maribor ukradenega farmacevtskega materiala sploh niso pogrešili.

Trenutno še vedno potekajo kriminalistične aktivnosti, zato policija dodatnih informacij ne razkriva. Predvidoma naj bi več povedali v petek oziroma, ko zaključijo s predkazenskim postopkom.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice