Upravna spora občin Središče ob Dravi in Brežice glede azilnih domov rešuje sodišče.

Potem ko sta občini Središče ob Dravi in Brežice sprožili upravni spor zaradi odločitve vlade, da na njunem območju vzpostavi začasna azilna domova, je predsednica Upravnega sodišča Republike Slovenije Jasna Šegan povedala, da sta obe zadevi v »začetni fazi reševanja«

Do odločitve sodišča pa je vladni odlok v veljavi, je Šegan danes še pojasnila za STA.

»Zaenkrat lahko samo sporočimo, da bo sodišče o predlogu za izdajo začasne odredbe odločalo hitro«

Občina Središče ob Dravi je upravni spor vložila 3. aprila. Med drugim v njem predlaga izdajo začasne odredbe, da se izvrševanje sklepa vlade o lokaciji azilnega doma začasno zadrži. Kot je povedala Šegan, je zadeva v reševanju na zunanjem oddelku upravnega sodišča v Mariboru. Pridobivajo odgovore strank na tožbo in predlog za izdajo začasne odredbe ter pridobivajo upravne spise, je dodala.

Medtem ko je tožba Središča ob Dravi na mariborskem oddelku upravnega sodišča, pa tožbo občine Brežice vodi Upravno sodišče Republike Slovenije na sedežu v Ljubljani.

O tem, kdaj bodo o zadevi odločali, Šegan ni želela govoriti. »Zaenkrat lahko samo sporočimo, da bo sodišče o predlogu za izdajo začasne odredbe odločalo hitro. Težko je napovedati, kaj to pomeni; odvisno tudi, ali bo razpisana obravnava. Vsekakor pa sodišče zadevo že obravnava,« je dodala.

Vlada je konec februarja sklenila, da se za potrebe nastanitve prosilcev za mednarodno zaščito organizira izpostavi azilnega doma na območju nekdanjih mejnih prehodov Obrežje in Središče ob Dravi. 

Omenjeni sklep vlade je naletel na oster odziv lokalnih skupnosti, nasprotovanje takšni odločitvi so lokalni prebivalci izrazili tudi z več protestnimi shodi.

Komentarji (7)

Düplek (ni preverjeno)

Pravilno! To gamad nocemo v SLO! A sodisca so podkupljena, vprasanje, kaki bo izid??

Chrupcija (ni preverjeno)

youtu.be/TpfKqpZS9k8
24com/novice/slovenija/tozilstvo-zavrglo-naznanilo-suma-kaznivega-dejanja-zoper-lindava

In reply to by Düplek (ni preverjeno)

Šumar (ni preverjeno)

Golob pa Fajonkla si jih naj domov peljeta...
Lahko sta vsaki dan posiljena!!!
Slovenci tega nočemo!!!

In reply to by Düplek (ni preverjeno)

orožnik (ni preverjeno)

Prav zanimivo, bo sodišče upalo dosoditi v korist države?, če da, bodo še hujši protesti, ne več mirni, se golobijeki tega zavedajo.

Antiyuga (ni preverjeno)

Komunisti/levicarji bi radi uvozili cim vec teh gnilih musli iztrebkov ker jim zmanjkuje volivcev!!!!!ljudje ne bodite naivni-recite NE!!!!!!KOMUNISTI CRKNITE!!!!

In reply to by orožnik (ni preverjeno)

Halo stari (ni preverjeno)

Muslič te je naredo....poglej se v špegl svoj ksiht zapiti...

In reply to by Antiyuga (ni preverjeno)

Halo stari (ni preverjeno)

Migranti so prišli k svojim ! Krajani Središča so hrvaške izbeglice ......

Starejše novice